SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yarısı Bir Elemanla Çalışıyor!'

A- A+ PAYLAŞ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Malatya genelinde bulunan toplam 6 bin 600 civarındaki işletmenin yarısının bir elemanla çalıştığını söyledi. Bakan Dinçer’in bu açıklaması, Malatya’nın hızla sanayi kenti olduğundan dem vuran ve pembe tablolar çizen gerek siyasilerin gerekse TSO yetkililerinin açıklamalarındaki bu iddiayı da tartışılır hale getirdi.

AKP Gençlik Kollarının düzenlediği panele katılmak üzere Malatya’ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan’ı Ömer Dinçer, Ticaret ve Sanayi Odası’nda iş adamlarıyla bir araya geldi. Bakan Dinçer, burada işadamlarına yönelik yaptığı konuşmasında “İstihdam sağlamış olmamıza rağmen maalesef işsizlik oranımız arttı” dedikten sonra Malatya’nın ekonomisine ilişkin acı tabloyu da gözler önüne serdi.

Malatya’daki yaklaşık 6 bin 600 civarındaki işletmenin yarısının bir kişiyle çalıştırıldığını söyleyen Bakan Dinçer, yine Malatya’da 20’den fazla eleman çalıştıran işletme sayısının 30, 250’den fazla eleman çalıştıran işletme sayısının ise 16 olduğunu söyledi.

Malatya’da 144 bin çalışanın olduğunu açıklayan Dinçer, “Malatya’da 144 bin çalışan var. Burada 2 bin- 2 bin 500 kişi mezun oluyordur meslek liselerinden. Bu çocuklar nerede staj yapacak? Malatya’da 20’den fazla eleman çalıştıran işletmeler hakkında bilginiz var mı? Sanıyorum, 30 civarında. 250 den fazla eleman çalıştıran işletme sayısı da 16 civarında. 3 bin 300 işletme Malatya’da 1 kişiyle çalışıyor. Toplam 6 bin 600 civarında işletmeniz var. Yarısı 1 kişilik işletmeler’ dedi.

BU ŞEKİLDE EKONOMİ GELİŞMEZ
Bütün bu verilerin Malatya’nın küçük ve parçalı bir pazara sahip olduğunu da ortaya koyduğunu belirten Bakan Dinçer, bunun aynı zamanda Malatya ekonomisinin uzun vadede gelişemeyeceği anlamına da geldiğini belirterek iş adamlarına şu tavsiyelerde bulundu:

“Malatya’nın küçük ve parçalı bir pazarı var demektir. Ve eğer bu pazarı büyütmeyi başaramazsak, işletmeler, daha çok eleman çalıştıran ve daha büyük kesimlere hitap eden işletmeler olmazsa, buranın ekonomisi uzun vadede gelişemeyecek demektir. Malatyalı işadamlarına benim çok önemli bir tavsiyem var: Yerel pazarlardan çok, ulusal ve uluslararası pazarları hedef seçen bir strateji belirlemeniz bu kentin gelişmesi açısından çok önemli. Çünkü bu kent girişimci bir kent. Pazarlarınızı büyütmeniz işletmelerinizi büyütecek, işletmelerinizin büyümesi de sizleri daha iyi noktalara taşıyacaktır.’

KAHVALTI ÇALIK’IN EVİNDE..
Cumartesi gecesini Malatya’da geçiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dinçer, Pazar sabahı AKP Milletvekili Öznur Çalık’ın Villakent’teki evine kahvaltıya konuk oldu.

Bakan ve beraberindekiler daha sonra Battalgazi ilçesine giderek, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti, Ulucami ve Kervansaray’da incelemelerde bulundu.

Öğle yemeğini de Vali Ulvi Saran’ın konuğu olarak Vali Konağı’nda yiyen bakan, daha sonra karayoluyla Elazığ’a gitti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız