SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yarısı Çocuklarıyla Sorunlu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Huzurevi'nde kalanlara yönelik olarak İnönü Üniversitesi tarafından yaptırılan anket çalışmasında, yaşlıların yüzde 90'ının huzurevinde memnun olduğunu belirttiği bildirildi.

İnönü Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı'nda görevli Doç. Dr. Leyla Karaoğlu ve Araştırma Görevlisi Güray Özen tarafından hazırlanan Malatya Huzurevi'nde kalan yaşlılara yönelik araştırmada ilginç tespit ve sonuçlar çıktı.

Yaşlılarla yüz yüze görüşülerek yapılan araştırmada, huzurevindeki yaşlıların yaş ortalamasının 76 olduğu belirtilerek, yaşlıların yüzde 61'nin eşi öldüğü, yüzde 18'inin hiç evlenmediği, yüzde 13'ünün ise boşanmış yada ayrı yaşadığı kaydedildi. Yaşlıların yüzde 62'sinin okuma yazma bilmediğinin aktarıldığı araştırmada, yaşlıların
yüzde 50'sinin çocukları ile sorun yaşadığını belirtildi.

Huzurevinde kalan yaşlı kadınların yüzde 80'inin hiç gelir getiren işte çalışmayan ev hanımı olduğu, erkeklerin yüzde 60'ının ise geçmişte serbest meslek sahibi olarak çalıştığı kaydedildi.

Huzurevinde yapılan ankette, yaşlıların yüzde 39'unun kendisini çok yaşlı bulduğu, yüzde 59'unun yaşlılığı işe yaramazlık ve kötü bir durum olarak değerlendirdiği, yüzde 44'ünün huzurevinde kalmanın temel nedenini kendisine bakacak kimsenin olmamasını gösterdiği kaydedildi.

Araştırmada şu bilgilere yer verildi:

"Yaşlıların yüzde 38'i kendi isteği ile yüzde 20'si yakınlarının baskısı ile ve yüzde 42'si ise yakınlarının isteği ile huzurevinde kaldığını belirtmiştir. Yaşlıların çoğunluğunun il merkezinde yakını olmasına karşın, yüzde 69'u yakınlarının evinde kalmaya gitmemektedir. Yaşlıların yüzde 41'i hiç telefonla aranmamaktadır. Yaşlıların yüzde 35'ini yakınları hiç ziyaret etmemektedir. Yaşlıların yüzde 85'i huzurevinin fiziksel koşullarından, yüzde 84'ü huzurevi yönetiminden, yüzde 85'i huzurevi personelinden, yüzde 71'i çıkan yemeklerden, yüzde 80'i huzurevindeki soysal etkinliklerden ve yüzde 90'ı ise genel olarak huzurevinden memnun olduğunu belirtmiştir. Yaşlıların yüzde 87'si hasta bakıcı sayısını yeterli olduğunu anlatmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız