SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yarısı Filistin, Yarısı Londra!"

A- A+ PAYLAŞ
CHP Milletvekili Veli Ağbaba'nın Karakavak Mahallesi'ni ziyareti sırasında konuşan Muhtar Alaaddin Boyraz mahallenin sorunlarını dile getirdi. Mahallenin 18 bin civarında nüfusa sahip olduğunu belirten Muhtar Boyraz, bu nüfusa verilen belediye otobüsü sayısının iki olduğunu belirtti. Seyahet etme imkanlarının kısıtlı olduğunu ve minibüs hatlarının da olmadığını söyleyen Boyraz, " Bu benim özel sıkıntım değil. Belki bu mahallenin muhtarı benim. Halkın gözünde sorumlu benim ancak belediyenin gözünde hiçbir itibarımız yok. Bizi dinleyen kimse yok. Ben belediyenin çalışmadığını, hizmet etmediğini söylemiyorum. Sadece her yere eşit hizmet yapılmıyor”dedi. 
 
"İKİYE AYRILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"
 
Mahallenin yarısını Londra'ya yarısını ise Filistin'e benzeten Muhtar Boyraz, “Sayın vekilim mahallemizde kavşak sorunumuz var. Ben bazı noktalara kavşak yapılmasını istiyorum. Mübarek ramazan günü mahallemizde kavşak sorunu yüzünden 3 tane kaza oldu. Bu probleminde en kısa zamanda çözülmesini sizlerden rica ediyorum. Asfaltlarımızın yamalanmasını istiyoruz. Sokaklarımızın açılmasını istiyoruz. Park yeri istiyoruz. Mahallemizde sözde 9 aydır park yeri yapılıyor. Ancak o kadar sürede hala bitiremediler. Park yeri sorunumuz var o ayrı bir dert. Kanalizasyonumuz patlıyor o ayrı bir dert. Kanalizasyonumuz patladığında çağırıyoruz yetkili arkadaşları sağ olsunlar gelip yapıyorlar ancak yaptıkları gibi, kazdıkları gibi bırakıp gidiyorlar. Ben bu sorunlardan dolayı mahallemizin ikiye ayrıldığını düşünüyorum. Bir tarafı zenginler tarafı orası Londra, diğer taraf ise fakir tarafı orası Filistin tarafı. Bizler Filistin’in gördüğü işkenceye maruz kalmış durumdayız. Bu sorunlarımızın çözülmesi için bizlere yardımcı olursanız çok minnettar kalırız. Şimdiden teşekkür ediyorum. Geldiğiniz için de sağ olun var olun.” ifadelerini kullandı. 
 
Sorunları not alan Milletvekili Veli Ağbaba, problemlerin belediyenin ayıbı olduğunu belirterek, "Mahallenizin sorunlarına sahip çıktığınız için sizleri kutluyorum. Aslından sizlerin dile getirdiğiniz sorunlar çözülmesi imkânsız sorunlar değil. Bu devirde Karakavak gibi bir mahallede hala ulaşım gibi bir problem varsa ben bu sorunun belediyenin yetersizliklerinden dolayı değil niyetle ilgili olduğunu düşünüyorum. Üstelikte bir özürlü okulunun olduğu yerde belediyemiz hala kar etmeyi düşünüyorsa bu kabul edilemez bir şeydir. Belediye artık sosyal belediyecilik anlayışını ortaya koymalıdır. Herkes zengin insana hizmet eder.Ancak önemli olan sosyal anlamda bütün vatandaşları bir tutmaktır. Önemli olan pozitif ayrımcılık yapmaktır. Bu kabul edilecek bir şey değildir. Bunu belediye başkanıyla ve ilgili kurumlarla da görüşeceğiz” dedi. 
 
"ŞUU PROBLEMİ 25 YILDIR VAR"
 
Mahellede  25 yıldır şuu problemi olduğunu belirten Ağbaba, "25 yıldan beri yapılan bir adaletsizlik var.Bir hukuksuzluk var. Bu Malatya Belediyesi için de geçerli diğer belediyeler içinde geçerlidir. Eğer muhtarlar dinlenmiyorsa, muhtarlar göz ardı ediliyorsa sorunların çözülmesi mümkün değildir. Bakın bizler belediyenin yaptığı işlerde sadece kötü olanını gündeme getirmiyoruz. Mesela belediyemiz İnönü Caddesi’ni güzel yaptı diyoruz.Ancak Taştepe Mahallesi’ne bir çivi dahi çakmadı diyoruz.  Malatya’da siyaset yapan bir insan olarak bu eksiklerinizden sorunlarınızdan dolayı ben özür dilerim. Ben tekrar muhtarıma teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız