SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yarısı Hibe Edilecek

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:33:23
Yarısı Hibe Edilecek
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından, üreticilere verilecek olan destekler konusunda bilgilendirme yapıldı. 

Avrupa Birliği'nin katılım öncesi Mali Yardım Aracı olan İPA'nın, Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin 23 Ocak 2013'de dokuzuncu başvuru ilanıyla ilgili olarak Ziraat Mühendisi Kadir Gokal ve Uzman Zeki Ölmez tarafından verilen seminer, Doğanşehir öğretmen evinde; Kaymakam Mehmet Soğukpınar, köy muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çiftçi ve arıcılar ile vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

TKDK Avrupa Birliği hibelerinden nasıl faydalanılması gerektiği ve başvuru sırasında nelere dikkat edilmesi, projelerin onaylanabilir olması için dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda, çiftçilere bilgi verildi. Bu yıl ilk defa projelerin içinde bir de traktör verileceğini söyleyen konuşmacılar, Avrupa Birliği fonlarından yüzde 50 ve 60 oranlarında projelerin hibe kaynağının sağlanacağını vurguladı.

Kadir Gokal şunları söyledi: "Avrupa Komisyonu tarafından 25 Şubat 2008 tarihinde onaylanan kırsal kalkınma projesi (IPAD) programı kapsamında, Türkiye’de ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak kapasite oluşturmayı hedefleyen işletmeleri Avrupa Birliği standartlarına yükseltmeyi amaçlamaktadır. Projelerin hazırlanmasında öncelikler ortak tarım politikası, gıda güvenliği veterinerlik ve bitki sağlığı ile ilgili alanlarda topluluk standartlarının uygulanması, tarım sektörünün sürdürülebilir adaptasyonun buna katkı sağlanması. Kırsal kesimlere katkı sağlayarak kırsal kesimde hizmetin sürdürülmesini sağlamak, yatırımların kırsal kesime yapılmasını sağlamak amacıyla destek verilmesinin sağlanması amaçlanmaktadır."

Gokal, desteklenecek tedbirler ve destek bütçesi konusunda da şu bilgileri verdi:

"Tarımsal işletmelerin yeniden yapılandırılması, topluluk standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlar için, yüzde 50 ve 60 hibe desteği verilecektir. Süt ve et üreticilerine sağlanacak bu krediler, süt ve süt ürünlerinin pazarlanması ile ilgili konularda yapılan projelere yüzde 50 hibe desteği verilecek. Et ve et ürünlerinin pazarlanmasında, meyve ve sebzelerin pazarlanması, su ürünlerinin işletilmesi ve pazarlanması, çiftlik ürünlerinin çeşitlendirilmesi, geliştirilmesi, yerel ürünlerin ve mikro işletmelerin geliştirilmesinde kullanılacak kredinin yarısını devlet karşılayacak, yarısını da üretici kendisi karşılayacak. Çiftçinin yüzünü güldüren en önemli kalem ise traktörde yaşandı. Devlet Avrupa Birliği projesi kapsamında üreticilerden proje bekliyor."

Program, karşılıklı soru-cevaplarla sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız