SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yarışma Statüsüne Alınmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:50:48
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da Hokey Ligi kurmak istediklerini söyleyen Hokey Malatya İl Temsilcisi Ali Karaca, Malatya'nın Avrupa Şampiyonası gibi büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığına dikkat çekti. 
 
"ŞAMPİYONAYI MALATYA'YA GETİRDİK"
 
Organizazyonun genelinde bir sıkıntı yaşamadıklarını belirten Karaca,  "Salon Hokeyi Avrupa Kulüpler Şampiyonası, 29 Ekim 2011 yılında Belçika'da yapılan bir brifingle başladı. Bunun öncesinde Anadolu Ateşi Spor Kulübümüz Türkiye Şampiyonu oldu. Bu vesileyle de Avrupa'da mücadele etme hakkı kazandı. Daha önce de Anadolu Ateşi Spor Kulübümüzün bu tür şampiyonalara katılma hakkı elde ettiği zamanlar oldu. Ama Avrupa Şampiyonaları hep Avrupa'da olduğu için kulüp maddi imkansızlıklardan dolayı hiç gidemedi. Bu sefer kulüple birlikte madem biz gidemiyoruz, o zaman biz şampiyonayı Malatya'ya getirelim dedik. Böyle bir müracaatımız oldu ve kabul gördü. Daha sonrasında organizasyonu çok güzel bir süreçten geçirdik. Gençlik ve Spor Bakanımız, milletvekillerimiz, Valiliğimiz, Belediyemiz ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün de büyük katkı ve destekleriyle güzel bir süreç geçirdik. Sonucu da çok güzel oldu. Anadolu Ateşi, Avrupa Şampiyonu oldu. Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz Malatya'da hokey sahası yaptı. Ama bu sadece Malatya'da yapılan bir hokey sahası değildi. Türkiye'de ilk defa hokey sahası yapılmış oldu. Ben ulusal hakem olarak da görev yapıyorum. 2 yıldır müsabakalara gidiyorum. Hep voleybol ve basketbol çizimlerinin de olduğu sahalarda mücadele yönettim. Ama ilk defa Malatya'da tek çizimli bir saha oluşturuldu ve Avrupa Şampiyonası'nı bu şekilde tamamladık. Şampiyonaya yurt dışından 5 tane ülke katıldı. Anadolu Ateşi, çoğu takıma fark atarak şampiyon oldu. Organizasyonun geneliyle alakalı hiçbir sıkıntı yaşamadık. Salon Hokeyi Avrupa Kulüpler Şampiyonası'nın Malatya'ya inanılmaz getirilerinin olduğunu düşünüyorum. Özellikle hokey adına çok güzel getirileri oldu. Bugüne kadar Malatya'da takım sporları içerisinde Avrupa Şampiyonası yapılmamış. Bunun hokey sporuna, ailelerimizin bakış açısını, medyanın bakış açısını, kamu kurum ve kuruluşların bakış açısını çok farklı şekilde değiştireceğini düşünüyorum. Ailelerin çocuklarını yönlendirirken, hokey sporuna daha rahat yönlendireceği kanısındayım" ifadelerini kullandı. 
 
"İYİ ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRDİK"
 
Ali Karaca, şampiyonada görev alan tek Türk hakem olduğunu belirterek, "Ben, 29 Ekim'de Belçika'daki brifinge giden iki hakemden biriyim. Organizasyonda neler yapmamızla ilgili gerekli bilgileri aldık. O süreci çok güzel atlattığımızı düşünüyorum. Anadolu Ateşi Spor Kulübü Başkanı Savaş Yılmaz ile birlikte organizasyonu en iyi şekilde gerçekleştirdik. Şampiyonaya katılan her ülkenin bir hama getirme hakkı var. Ben de ülkemizi temsil noktasında şampiyonada görev aldım. Üç tane müsabakaya çıktım ve şampiyonaya gelen yetkililerden çok güzel eleştiriler aldım. Yönettiğim müsabakalar da çok güzel geçti. Tabii bu ilerleyen zamanlarda çok daha güzel olacaktır. Kendimi bu noktada geliştiriyorum. Bu organizasyon benim için çok güzel bir tecrübe oldu. Şampiyonada da ülkemi çok güzel temsil ettiğimi düşünüyorum. Gelen tepkiler de bu yönde oldu" dedi. 
 
"YARIŞMA STATÜSÜNE ALINMALI"
 
Hokeyin yarışma statüsüne alınmasının, hokeyin gelişmesine katkı sağlayacağını savunan Karaca, Malatya'da "Milli Eğitim'in okullarda hokeyin yarışma statüsüne alınmasını istiyorum. Bu hokeyin gelişimine katkı sağlayacaktır. Bu büyük bir eksiklik. Sadece kulüpler arası yarışmalarla hokeyin ilerlemesi çok mümkün görülmüyor. Okullar arası spor yarışmalarında da hokey yarışmaları yapılsa, sporun önü çok fazlasıyla açılacaktır. Malatya'da zaten bu yönde çok istekli olan çocuklarımız ve kulüplerimiz de var. Ama müsabakalar hep il dışında yapıldığı için maddi imkansızlıklar nedeniyle gitmek çok kolay olmuyor. Ama biz bu yıl faaliyet programı vereceğiz ve il bazında da artık yarışmalar düzenleyeceğiz. Bu da bize çok katkı sağlayacaktır. Şu anda mevcutta 7 tane kulübümüz var. Kulüp sayımızı 10'a çıkarıp, lig yapmayı düşünüyoruz. Bunu faaliyet programımıza yazacağız. Çıtayı yukarılara çıkardık ama bundan sonra ne yapılacağı daha büyük önem taşıyor. Anadolu Ateşi Spor Kulübü ile ilgili şöyle söyleyeyim; evet Avrupa Şampiyonu oldular. Ama bundan sonraki zamanda kulüple ilgili ne değişecek? Açıkçası bunu çok merak ediyorum. En yakın tarihte 16 yaş altı Türkiye Şampiyonası var. 8-11 Mart tarihlerinde Samsun'da yapılacak. Bundan 2-3 ay önce bu takım yarışmalara hangi zorluklarla gidiyordu? Şimdi Avrupa Şampiyonu olduktan sonra nasıl gidecek? Hangi maddi imkanlarla gidecek? Acaba bir değişiklik oldu mu? Bunu çok merak ediyorum. Bana göre bir değişiklik olmadığını düşünüyorum. Ben il temsilcisi olarak kulübün önünün açılmasını çok istiyordum. İnsanların bu konuda duyarlı olmasını, bundan sonraki zamanda takıma sahip çıkılmasını istiyordum. Avrupa Şampiyonası geçti ve ortada bir gerçek var. Bu takım yine Türkiye şampiyonalarına gidecek, başka kulüpler de gidecek. Yani bir futbola verilen önemin yüzde 5'i, yüzde 10'u kadar değer verilmiş olsa veya maddi imkan sağlansa, bu yükün altından çok rahatlıkla kalkılabilir" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız