SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yarışmada 3'üncü Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:09:56
Yarışmada 3'üncü Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen “İmgelerle Hastalıklar” konulu yarışmada Turgut Özal Tıp Merkezi’nde Medikal Ressam ve Pediatri Araştırma Görevlisi Doktor Yeşim Kutlutürk 3’üncü oldu. 

Son başvuruların 15 Şubat’ta sona erdiği yarışmada hastalıkları imgelerle anlatarak görsel hafızanın tıp eğitimine katkısını sağlamak ve görsel sanatların tıp eğitiminde kullanımını sağlayarak tıbbi görsel eğitim materyallerinin artırılması amaçlandı. Elde edilen görsellerin hasta eğitimin de kullanılacağı yarışma da birinciliğe layık eser bulunamazken üçüncülüğü İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Medikal Ressam ve Pediatri Araştırma Görevlisi Doktor Yeşim Kutlutürk ‘Talasemi’ adlı eseriyle aldı.

Turgut Özal Tıp Merkezi Pediatri Anabilim dalında 5 yıldır pediatri asistanı olarak görev yapan Doktor Yeşim Kutlutürk, yarışmadan haberdar olunca hemen başvuruda bulunduğunu belirterek “çünkü ben çocukluğumdan beri resim yapmayı çok seviyorum ve son yıllarda da medikal ressamlık yönünde kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bu imgelerle hastalık yarışması aslında benim aradığım bir yarışmaydı” dedi.

Tıp bilgisinin çok fazla olduğunu ve bunu akılda tutmanın çok zor olduğunu belirten Kutlutürk, “Hastalıkların görsel hafızaya imgelerle kazımak bu şekilde görsel anlatım materyalleri oluşturmak bu yarışmanın hedefleri arasındaydı. Böylelikle hastalıklar daha kolay bir şekilde hafızada yer edinecektir” diye konuştu.

Yarışmada derece alan eserlerin sahiplerine ödülleri 14 Mart 2015 tarihinde Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığının düzenleyeceği Tıp Bayramı töreninde verilecek.

Yarışmada 3’üncülüğe layık görülen eserinin konusu olan talasemi hastalığı ile ilgili bilgi veren Kutlutürk, “Talasemi taşıyıcısı olan bir kadın ve talasemi taşıyıcısı olan bir erkeğin evlenmeleri halinde yüzde 25 olasılıkla talasemi hastası, yüzde 50 olasılıkla Talasemi taşıyıcı veya yüzde 25 olasılıkla normal çocukları olacaktır. Dolayısıyla talasemi taşıyıcılığını evlilik öncesinde tespit etmek çok önemlidir” dedi.

14 Mart Tıp Bayramı’nda Adana’da düzenlenen gece ile ödülünü alan Dr. Kutlutürk, aynı zamanda jürisi olan Prof. Dr. Cengiz Yakıncı’ya da kendisini bu yarışmaya teşvik ettiği için teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız