SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yarışmanın Birincisi İlçe Lisesinden

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Müzisyen Eğitimciler Sanat Derneği (MESD)'nin Malatya'daki liseli öğrenciler arasında gerçekleştirdiği Türk Halk Müziği Ses Yarışması'nın finali yapıldı. Finalde 13 aday mücadele ederken, birinciliği Doğanşehir Lisesi'nden Esra Coşan elde etti.

Elde edilecek gelirin "91 Bin Dev Öğrenci" okul yaptırma kampanyasına bağışlanacağı organizasyonun, TV Malatya'da 5 hafta süreyle yayınlanan elemeleri sonucu finale kalan 13 aday, Gelişim Düğün Salonu'nda yarıştılar.

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Başkanı Doç.Dr. Cemal Yurga, Halk Müziği Öğretim Görevlisi Faik İsrafiloğlu, Gazeteci Malatya'da Malatyalılar Derneği Başkanı Raşit Kısacık ile MESD THM Koro Şefi Müzik Öğretmeni Zafer Aslanargun'dan oluşan jüri, 3 saat süren finalde adayları değerlendirdi.

Vali Yardımcısı Orhan Çiftçi, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ile müzikseverlerin de izlediği yarışmada birinciliği Doğanşehir Lisesi'nden Esra Coşan 84,5 puanla, ikinciliği Kubilay Lisesi'nden Gülizar Özgün 73.75 puanla, üçüncülüğü de Polat Lisesinden Batuhan Bilal Kurt 73.25 puanla elde ettiler. Birinciliği elde eden Esra Coşan sevinç gözyaşlarını tutamazken, daha sonra mutluluğunu müzik öğretmeniyle paylaştı. Yarışmanın birincisine tam, ikincisine yarım, üçüncüsüne çeyrek altının yanı sıra plaketler verildi.

Yarışmanın sunuculuğunu da yapan MESD Başkanı Mehmet Balkış, amaçlarının hem başlatılan kampanyaya destek sağlamak, hem de genç yetenekleri ortaya çıkarmak olduğunu, il merkezi dışından özellikle ilçe ve beldelerdeki öğrencilerin yarışmaya ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Bu arada, yarışmaya organizasyona katkısı beklenenlerin yeterli desteği vermemesi yüzünden, kampanya için beklenen maddi gelirin elde edilemediği öne sürüldü.

Ayrıca Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, MESD Dernek başkanı Mehmet Balkış’a yarışmanın gerçekleştirilmesindeki gayretleri sebebiyle bir plaket verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız