SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yarışmanın Sonuçları Açıklandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:24:43
Yarışmanın Sonuçları Açıklandı
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Belediyesi, 2012 yılı kültürel etkinlikleri çerçevesinde, Malatyalı ünlü masalcı ve yazar Eflatun Cem Güney anısına düzenlenen “Masal Yazma Yarışması”nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.
 
18 Temmuz Çarşamba günü Malatya Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezinde düzenlenen ödül törenine, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ve jüri üyeleri Prof. Dr. Esma Şimşek, Hasan Hüseyin Karatay  ile şirket genel müdürleri, daire müdürleri ve yarışmacılar katıldı.
 
Törende bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, ‘Masal Yazma Yarışması’nın ulusal ölçekli olmasına rağmen, Türki Cumhuriyetleri’nden de katılımın olduğunu belirterek, toplamda 335 eserle yarışmaya beklenenin üzerinde ilgi gösterildiğini söyledi.
 
Yarışma sonucunda ortaya birbirinden güzel eserlerin çıktığını kaydeden Mumcu, Malatya Belediyesi olarak şehrin kültürel dokularına, kültürel kodlarına ulaşma, onları yaşama ve bir sonraki nesle yaşatmayla alakalı çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Mumcu, “Daha öncesinde konferans salonuyla sınırlı olan belediyenin kültürel faaliyetleri bugün Malatya geneline yayılmış durumdadır. Kadın Kültür ve Spor Merkezimiz, içinde bulunduğumuz Aile Danışma ve Destek Merkezimiz, çok amaçlı sosyal tesislerimiz, semt konaklarımız gibi fiziki birimlerle bugün mahallelerimize taşınmış durumda” dedi.
 
Mumcu, Masal Yazma Yarışması’ndaki katkılarından dolayı jüri üyeleri ile yarışmacılara teşekkür etti.
 
Daha sonra bir konuşma yapan Jüri üyesi Prof. Dr. Esma Şimşek de masal yazma yarışması ve masalla ilgili düşüncelerini dile getirerek şöyle konuştu:
 
“Öncelikle Belediye Başkanımıza, ve tüm emeği geçenlere, yavaş yavaş zayıflamaya yüz tutan masal anlatma geleneğine sahip çıktıkları için yürekten teşekkür ediyorum. Çünkü ben ömrümün yarısını masala vermiş bir insanım. Ve bu bağlamda da burada böyle bir yarışmanın düzenlenmesi ve siz değerli katılımcıların bu yarışmaya duyarlı davranması beni çok mutlu etti. Gelen masalları okuduğumuzda, çoğunluğun da masal geleneğini bilen kişiler tarafından yazılmış olması gerçekten beni mutlu etti. Çünkü masallar gerçekten bizim için çok önemli.”
 
“Masal”ın sadece çocukları uyutmak veya avutmak için söylenen, güzel vakit geçirmek için anlatılan metinler olmadığını ifade eden Şimşek, “Masal, hayatın ta kendisidir. Ve gerçek hayatla çok yakından ilgilidir. Orda birtakım kodlarla, sembollerle farklı şekillerde vermiştir. Keloğlan deyip geçiyoruz, gülüyoruz ama Keloğlan orda halkı temsil ediyor. Semboliktir Keloğlan. Ve dikkat edin birçok yerde padişahın karşısında Keloğlan başarır. Zaferi elde eder. Niye? Güce karşı, otoriteye karşı halk kendini başarılı kılmak istemiştir ondan dolayıdır. Yani bunun gibi oradaki her tip, semboliktir. Her anlatılan masalda da anlatıldığı bölgenin kültürel özellikleri aksetmiştir” dedi.
 
Yazar Hüseyin Karatay ise Malatya Belediye’sine çok teşekkür ettiğini belirterek, “Eflatun Cem Güney anısına düzenlenen Masal Yazma Yarışması’nı dünya çapında bir yarışma olarak gördüm. Gerçekten emek verilmiş, derinliğine araştırılmış bir yarışma olarak gördüm. Değerlerimizin açığa çıkması bakımından bu tür faaliyetler çok önemli. Hem değerler açığa çıkıyor, hem kalem sahipleri açığa çıkıyor” şeklinde konuştu. Karatay, belediye hizmetlerini yalnız bayındır kentler, yollar açmak olarak görmediğini belirterek, “Belediyenin insanların ruhunu da bayındır kılacak kültürel faaliyetler yapması da önemli. Bu bakımdan da Malatya Belediyesi’ni tebrik ediyorum” dedi.
 
Konuşmaların ardından, masal yarışmasının sonuçları açıklandı. Yarışma sonuçlarına göre Miyase Polat birinci, Sefa Toprak ikinci, Salim Durukoğlu üçüncü oldu. Ayrıca Ayşe Çömez, Songül Ateş, Ayşe Güzin Hubop mansiyon ödülüne layık görüldüler.
 
Jüri üyeliklerini Prof. Dr. Esma Şimşek, eğitimci-yazar Hasan Hüseyin Karatay, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yardımcı, Yrd. Doç. Dr. Selim Emiroğlu ve Yrd. Doç. Dr. Ramazan Çiftlikçi’nin yaptığı “Masal Yazma Yarışması”nda dereceye giren yarışmacılardan birinciye 3000 TL, ikinciye 2000 TL, üçüncüye 1000 TL, ayrıca 3 kişiye de mansiyon ödülü verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız