SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yarışmaya 17 Bin TL Kaynak

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:04:01
Yarışmaya 17 Bin TL Kaynak
A- A+ PAYLAŞ
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde, 2012 En İyi Kayısı Yarışması toplantısı düzenlendi. 
 
Vali Ulvi Saran’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ramazan Aytekin, İl Müdür Yardımcısı Resul Karakuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, Malatya Belediyesi, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Malatya Ticaret Borsası, Malatya Ziraat Odası, Malatya Ziraat Bankası yetkilileri ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü daire amirleri katıldı.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ramazan Aytekin şu açıklamalarda bulundu:
 
"İlimiz için çok önemli bir gelir kaynağı ve ilimizin adını dünyaya tanıtan yegane ürünümüz olan kayısıyla ilgili sorunları görüşmek ve her yıl düzenlenen fuar etkinlikleri içerisinde önemli bir yere sahip olan En Güzel Kayısı Yarışması hakkında istişarede bulunmak amacıyla yapmış olduğumuz toplantıya hoş geldiniz. Kayısı, ilimizin 173 bin 400 hektarlık sulu tarım arazisinin 70 bin hektarında yetiştirilmektedir. 39 bin çiftçimizin gelir kaynağı olan ve ilimize yıllık 400 milyon dolar getirisi olan ve alternatifi olmayan tek üründür. 2011 yılında 122 bin ton olan rekolte, oluşturduğumuz heyetin yoğun çalışmaları neticesinde 2012 yılı için 149 bin 500 ton olarak tahmin edilmektedir. Mayıs ayı içerisinde meydana gelen aşırı yağışlar ve nispi nemin yüksek olmasından kaynaklanan Kızıl Leke ve dolu nedeni ile yüzde 15 oranında da zedelenmelerin olduğu tespit edilmiştir. Rekoltenin yüksek olması kayısı fiyatlarının düşmesine sebep olmuştur. Bizim en önemli hedefimiz yaş kayısının yüzde 10’unun yaş olarak tüketimini sağlamaktır." 
 
Bakanlığın kayısı tarımının eğitimine büyük önem verdiğini belirten Aytekin, şöyle devam etti:
 
"Bu eğitim çerçevesinde organik ve gün kurusu kayısı üretimi desteklenmektedir. Çeşitli illerde yapılan meyvecilikle ilgili toplantılarda ele alınan en önemli ürün, kayısı olmaktadır. Önümüzdeki hafta içerisinde bakanlığımızdan gelecek olan uzmanlarımız, Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğümüzle birlikte, başta kükürt kullanımı olmak üzere kayısı üretimi hakkında 3 günlük eğitim verecektir."
 
Vali Ulvi Saran da, rekoltenin yüksek olmasına karşın aşırı fiyat düşüşünü önlemek ve üreticilerin mağdur olmaması için kayısı tüketiminin arttırılması gerektiğini, özellikle yaş olarak yurt içinde ve yurt dışında tüketiminin sağlanması gerektiğini kaydetti. Vali Saran, bu amaçla kayısının üreticiden tüketiciye ve bununla birlikte sanayiye yaş olarak verilmesi gerektiğini dile getirdi. Tüm bunlar içinde kayısının tanıtımının çok iyi yapılması gerektiğini aktardı. Saran, bu yıl düzenlenen yarışmaya geçmiş yıllarda olduğu gibi hep aynı üreticilerin katılımı yerine, geniş kapsamlı katılımın sağlanmasını talep etti.
 
En İyi Kayısı Yarışması'nda Malatya Belediyesi 3 bin 500 TL, İl Özel İdaresi 3 bin TL, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası 2 bin 500 TL, Malatya Ticaret Borsası 2 bin 500 TL, Ziraat Bankası 2 bin 500 TL, Ziraat Odası 2 bin TL, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bin TL olmak üzere 17 bin TL kaynak oluşturuldu.
 
Toplantıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, kayısı yarışmasının hangi tarihte yapılacağı konusunda ve hangi kayısı türlerinin katılacağı hakkında bilgi verilmedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız