SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yarışmaya İddialı Gittiler

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:19:11
Yarışmaya İddialı Gittiler
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya İnönü Üniversitesi’nde Ar-Ge çalışması olarak üretilen güneş enerjili araç Apricar, "Alternatif Enerjili Formula Araç Yarışları"na iddialı gitti. 
 
"Alternatif Enerjili Formula Araç Yarışları", Kocaeli’de 15 Temmuz’da 57 üniversitenin katılımıyla düzenlenecek. Güneş Enerjili Araç Yarışması'nda Malatya İnönü Üniversitesi'ni temsil edecek olan araç, iddialı olarak Kocaeli’ye gitti.
 
Geçen yıl 36 üniversite arasında 20’nci olan Apricar, 300 kilogramdan 220 kilograma düşürüldü. Güneş enerjili aracın yapım koordinatörü İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Memmedov başkanlığında üniversite öğrencileri tarafından Ar-Ge çalışmaları kapsamında yapılan Apricar’ı yarışta kullanacak olan sürücü Günay Ekici, Apricar’ı 220 kilograma düşürmeleri nedeniyle daha da iddialı olduklarını söyledi.
 
İzmir’de iki yıldır düzenlenen Üniversitelerarası Güneş Enerjili Araç Yarışması'nda Malatya İnönü Üniversitesi’nin kendi kategorisinde bir kez 20’nci olduğu, bir kez de mansiyon ödülü aldığı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız