SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaş Kayısıda Son Günler

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:22:35
Yaş Kayısıda Son Günler
A- A+ PAYLAŞ

Mevsimin son taze kayısılarının manavlarda tükenmek üzere olduğu bildirildi. 

Malatya Sebze Meyve Pazarı’nda taze kayısı satan esnaf Ramazan Yıldız, mevsimin son taze kayısılarını sattıklarını ifade ederek, “Akçadağ İlçesi’nin yüksek kesimi Kürecik bölgesinden gelen taze kayısıların kilosunu 7-10 TL arasında satıyoruz. Kayısı piyasaya ilk çıktığında 15 TL’ye kadar satıldı. Yüksek kesimlerde yetişen kayısı önümüzdeki günlerde biter diye tahmin ediyoruz” dedi. 

Yıldız, bu yıl kurutmalık kayısının çok az yapıldığını genelde kayısının sofralık olarak tüketildiğini belirterek, “Rekolte azlığından fiyat yüksek olunca, il dışına koli kolu kayısı gönderme de bu yıl çok az oldu” ifadelerini kullandı.

Bu yıl zirai dondan dolayı rekolte düşüklüğü yaşanan kayısı genelde Karakaya Baraj Gölü kenarındaki Elazığ ili Baskil ilçesi ile Malatya ili Kale ilçesi baraj kenarındaki köylerde az da olsa kayısı ürünü tüketicilerle buluşturuldu.

Malatya’nın dünyaca ünlü kayısısı bu yıl Mart ayı sonunda yaşanan zirai don nedeniyle rekolte yok denecek kadar az olmasından dolayı fiyatlar tavan yaptı.

Zirai dondan çiçekleri zarar gören ve rekoltesi çok düşen yaş kayısı bu yıl 40 bin ton civarında ürün verdi. Normalde yılda 400 bin ton civarında yaş kayısı gerçekleşirken, bu yıl rekoltede 10’da 1 düşüklük olması, fiyatı da yaklaşık 8 - 10 kat arttırdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız