SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yaş Sınırı Kaldırılsın"

A- A+ PAYLAŞ
 
İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Malatya Şubesi, Kur'an eğitimiyle ilgili bir takım taleplerde bulundu.
 
Soykan Parkı'nda toplanan dernek adına bir basın açıklaması yapan dernek üyesi Salih Güner, devletin hiç kimseyi eğitim hakkından mahrum bırakamayacağını savundu. Güner, Kur'an eğitimiyle ilgili 12 yaş sınırının kaldırılmasını istediklerini belirterek, şunları kaydetti:
 
"28 Şubat siyasi iradesi, Kur'an eğitiminin potansiyel suçlu imal ettiği algısını inşa etmek üzere 1997 yılından sonra Kuran eğitimi veren ve eğitim alanlara ilişkin çeşitli yasaklar getirmiştir. Statükocuların devamı için kanun argümanlarını kullanarak hukuksuzluğu yaygınlaştıran statükocular, bu yasakları kanunlaştırmışlardır. Kur'an eğitimini uzun vadede engellemek adına yaz Kur'an kursları için 12 yaş sınırı getirilmiş, kesintisiz zorunlu eğitimle Kur'an kursları için 15 yaş sınırı dayatılmış, Kur'an eğitimini bu düzenlemelere aykırı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı haricinde sürdüren kişi ve kurumlara ise cezai müeyyideler belirlenmiştir. 10 yılı aşkın süredir yürürlükteki mevzuattan tasfiye edilememiş olan hükümler sebebi ile pek çok kişi yargılanmış, para cezasına çarptırılmıştır. Dünyanın topyekun kıymet verdiği kutsal kitap Kur'an'ın öğrenilmesi ve öğretilmesi hususundaki engellerin bugüne dek uzanmış olmasının telafisi güç zararlar doğurmuş olması mevcut siyasi iradenin en büyük kayıplarındandır. MAZLUMDER, eş zamanlı olarak 19 ilde gerçekleştirmekte olduğu sivil itaatsizlik eyleminde; yaz Kur'an kursları için belirlenen 12 yaş sınırının kaldırılmasını, Kuran kursu ve din eğitiminin mümkün olan en geniş bağlamda kişi hak ve özgürlükleri içinde mütalaa edilmesiyle bu konuda yürürlükteki mevzuatın gözden geçirilerek kişilerin evlerinde yapacakları eğitim ve öğretim faaliyetlerinin suç kapsamından çıkarılmasını, Kur'an kursu açma şartlarını gerçekleştirebilen özel kişi ya da kurumlara Kur'an kursu açma imkanı tanınması yönünde yapılacak yasal düzenlemelerin başta din ve inanç özgürlüğü olmak üzere eğitim hakkı gibi hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılması suretiyle hakların daha etkin kullandırılmasının sağlanmasını istiyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız