SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yasa Niye Çıkmıyor?'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Faruk Yılmaz, "Bakkallarımız için en büyük kriz alışveriş mağazaları ve market yasasının çıkartılmayarak, kuralsız ve kaidesiz yürütülmek istenmesidir" dedi.

Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Faruk Yılmaz yaptığı açıklamada, küresel krizin ülkemiz üzerindeki etkilerinin her geçen gün kendisini artarak hissettirmesi karşısında hükümetin süratle önlem alınması gerektiğini hatırlattı. Yılmaz, "Aslında bakkallarımız için en büyük kriz alışveriş mağazaları ve market yasasının çıkartılmayarak kuralsız ve kaidesiz yürütülmek istenmesidir. Kriz bakkaldan alışveriş yapanların sayısını artırmıştır. Fakat veresiye defteri de kabarmıştır.
Bu süreçte müşterisi ile yeniden buluşan bakkal eğer dayanabilirse ve müşterilerde ahde vefa gösterirse özlemle yad edilen eski günlere dönülebilir" dedi.

Cumhuriyetimizin ilk yıllarından bu yana yürürlüğe konulan tüm yatırımların, teşvik önlemlerinin hep büyük işletmeleri kapsadığını ifade eden Yılmaz, "Teşvik sisteminin başarısızlığı başta esnaf ve sanatkarlar olmak üzere küçük esnaf ve işletmeler hep göz ardı edilmiş olması sonucudur. Gerçekten de bu ülkede çok yakın bir tarihe kadar büyük alışveriş merkezlerinin kurulması teşvik edilmiştir. Bugün gelinen durum ortadadır.

Devletlin teşvik desteğiyle kurulan bu alışveriş merkezleri küçük esnaf ve sanatkarları bitirmiş, piyasa dışına itmiştir. Son zamanlarda ise her köşe başına açılan bu alışveriş merkezlerinin talep yetersizliğinden büyük sorunlar yaşadığı anlaşılmıştır. Bu merkezler devletin teşvik desteğiyle esnafı bitirdiler. Hesapsız ve kuralsız büyümeden dolayı bugün kendilerini de bitirme noktasına gelmiştir. Bütün bunlar teşvik sisteminin yeniden ele alınması gerektiğini göstermektedir" ifadelerini kullandı.

"Yeni teşvik sisteminde biz küçük esnafın istediği esnaf-tacir, sanatkar - sanayici küçük büyük ayrımı yapılmaksızın tüm esnafın desteklenmesi gereklidir" diyen Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Faruk Yılmaz, "Bu vesile ile tüm Türkiye'nin gündemindeki en önemli sorun olan işsizliğinde kısmen de olsa önleneceği görüşündeyiz. Avrupa'da küçük işletmelere büyük destek teşvik ve ayrıcalık sağlanırken ülkemizde küçük esnafların ısrarla görmezden gelinmesi gerçekten anlaşılır değildir" şeklinde konuştu.

Yılmaz, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'dan mahallelere şube açmak isteyen marketlere ruhsat verilmemesini istediklerini belirterek, Malatya'da market işletmeciliği konusunda bir çalışma yapılmasını istediklerini ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız