SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yasadışı Dinlemeye Dava

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:32:35
Yasadışı Dinlemeye Dava
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü’nde 2010 ile 2013 yılları arasında görev yaparken hukuka aykırı olarak dinleme yaptıkları ve sahte belge hazırladıkları iddiasıyla 8 emniyet görevlisi hakkında dava açıldı. Dava dosyasında mağdur olarak bulunan 18 kişi arasında Malatya kamuoyunun yakından tanıdığı isimler ile bazı askeri görevliler ve eşleri yer alıyor.

8 ŞÜPHELİ VAR 

Malatya cumhuriyet Başsavcılığı’nın uzun bir süreden beri üzerinde çalışma yürüttüğü dinleme dosyası soruşturması tamamlandı. Malatya 2. Ağır  Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, 2010 ile 2013 yılları arasında Malatya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube'de görevli dönemin şube müdürü A.E., şube personeli H.K., Y.Ö., A.A., İ.K., F.A., T.A. ve M.Ç. şüpheli olarak dosyada yer aldılar. 

Şüpheliler hakkında iddianame de,  “Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği ve Hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek” suçlaması yer alıyor ve dinlenen şahıslar sayısınca haklarında ceza talep ediliyor.

DOSYADA 18 MAĞDUR VAR 

İddianamede toplam 18 kişi mağdur olarak yer alıyor.  Mağdurlar arasında dönemin Malatya’daki Seferberlik Daire Başkanı'nın da olduğu öğrenilirken, İnönü Üniversitesi'nde bazı akademisyen ve personelin de dinlenen isimler arasında yer aldığı görüldü. Malatya kamuoyunun yakından tanıdığı bazı doktorların da dinlemeye alındığı iddianamede görülürken, dinlenen askerlerin aynı zamanda eşlerinin de dinlendiği ileri sürüldü. 

Dinlenen mağdurlar arasında yer alan R.Ç., Malatya’da dinlendiği dönem Emniyet Müdürlüğü'nün bazı şubelerinde müdür olarak görev almıştı.

Bu arada, soruşturmanın toplam 19 şüpheli üzerinde yürütüldüğü ancak;  savcılığın 8 şüpheli hakkında dava açtığı,11 şüpheli hakkında ise takipsizlik verdiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız