SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaşadışı Örgüt Kaçırmış

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:40:44
Yaşadışı Örgüt Kaçırmış
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da baba-oğulu öldürmek suçundan cinayet zanlısı olarak aranan ve yurt dışına kaçtığı saptanınca hakkında "Kırmızı Bülten" çıkarılan şahsın siyasi sığınma talebinde bulunduğu İsviçre’de kaldığı mülteci kampında yakalandığı bildirildi.

KIZIYLA EVLENMEK İSTEYEN GENCİ VE BABASINI ÖLDÜRMÜŞTÜ..

Malatya merkez Orduzu Beldesinin Taşpınar Mahallesi Kaldırım Sokakta, 12 Kasım 2012 günü meydana gelen olayda, kızının kendisinin istemediği gençle kaçarak evlenmesine karşı çıkan Hasan K.(65) adlı şahıs, kızı ile evlenmek isteyen Celal Atilla (24) ile babası Kemal Atilla’yı (55) ile tabanca ile ateş açarak öldürmüştü. Olay sırasında "Kızımı niye kaçırdınız?" diye bağırarak ateş ettiği öne sürülen katil zanlısı olaydan sonra kaçarak izini kaybettirmişti.

İSVİÇRE'YE KAÇMIŞ..

Olayı soruşturan Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri yaptıkları geniş çaplı araştırma sonucunda cinayet zanlısı Hasan K.’nin İsviçre’ye kaçarak buradaki Basel Kantonundaki  Mülteci  Kampında kaldığını tespit etti. Bu tespit üzerine Hasan K. hakkında Kırmızı Bülten çıkartılarak İnterpol ve İsveç güvenlik makamları ile irtibata geçildi. 

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI..

Çıkartılan Kırmızı Bülten sonucunda harekete geçen İsveç güvenlik birimleri Hasan K.’yı mülteci olarak kaldığı kampta yakalayarak gözaltına aldı. Türkiye adli makamlarının ise Dışişleri Bakanlığı üzerinden, Hasan K.’nın iade edilmesi için girişimlerini sürdürdüğü öğrenildi.

11 YIL CEZAEVİNDE YATMIŞ..

İşlediği cinayet sonrasında bir sol örgüt tarafından İsviçre’ye kaçırıldığı bildirilen Hasan K.’nın İsveç güvenlik birimlerince gözaltına alınması üzerine bazı sol örgütler zanlının Türkiye’ye iadesini engellemek için kampanya başlattılar.  Sol örgütler, Hasan K.’nın İsviçre’ye siyasi sığınma talebinde bulunduğunu ve Türkiye’de daha önce 12 Eylül 1981’de  Gaziantep Devrimci Sol davasında yargılanarak 11 yıl cezaevinde kaldığını aktararak, “politik sürgün” propagandası yapıyor. Hasan K., ile ilgili propaganda da “politik mülteci” ifadesi kullanılıyor.

Öte yandan mağdur ailenin avukatı Mehmet Nuri Koşar, gelişmeleri yakından takip etiklerini söyleyerek, cinayet zanlısının iadesi için girişimlerin hukuki yollardan devam ettiğini söyledi.  Av. Koşar, 2 kişiyi öldüren bir kişiye Avrupa’da politik mülteci verilemeyeceğini ve şahısın Türkiye’ye kısa sürede iade edilmesini beklediklerini söyledi.

HABER-FOTO: malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi ÖZEL

ARŞİV FOTO: Geçtiğimiz yıl Kasım ayında meydana gelen olaydan sonra, öldürülenlerden Celal Atilla'nın cesedi cinayetin işlendiği evden çıkarılırken..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız