SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Yasak'' Alanda Gece İnşaatı!..

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Kapalı Çarşısı'nın üstündeki alanda, Salı gecesi belediye tarafından başlatılan "beton dökme" çalışması çevreden geçenlerce hayretle izlendi.

Geçmişte, Mc Donald's inşaatı mahkeme konusu olan ve Anıtlar Kurulu tarafından İnönü Anıtı'nın çevresi olarak tescil edildiği belirtilen, bu nedenle mahkemenin Mc Donald's'ın yapımına izin vermediği İnönü Kapalı Çarşısı üzerindeki alanda belediyece gece başlatılan ve ne olduğu bilinmeyen, ancak onarım olmadığı anlaşılan çalışmanın yasadışı olduğu iddia ediliyor.

İnönü Kapalı Çarşısı üzerindeki alanda, eski başkanlardan Münir Erkal döneminde yapılan park, Mehmet Yaşar Çerçi'nin belediye başkanlığı döneminde kaldırılmış, bu alanın bir bölümü Mc Donald's yiyecek firmasına kiraya verilmiş, firma yiyecek satışı yapacağı lokali inşa ederken, CHP durumu İdare Mahkemesi'ne götürmüştü. Yargılama sırasında alanın, İnönü Anıtı ile birlikte müştereken tescil edilmiş kültür varlığı olduğu, alanın görüntüsünün bütünlüğünü bozacağı gerekçesiyle yapımının uygun olmadığı yolunda karar vermişti.

İnönü Kapalı Çarşısı üzerindeki meydanın, anıt bağlantılı bütünlüğünün bozulması çabalarına en son mahkeme kararıyla set çekildiği düşünülürken, Salı gecesi çarşı üzerinde belediyeye ait iş makinesi ve bir beton firmasına ait beton mikserini farkedenler, bu alanın bir bölümüne kalıp yapılıp, demir döşendikten sonra beton dökülmekte olduğunu gördüler.

Belediyenin, herhangi bir yapı yapılması yasağı bulunan alan üzerine, gece vakti adeta "gecekondu" tarzında bir inşaat başlatması, ne yapacağından da kamuoyuna bilgi vermemiş ve bu alanla ilgili eski bir belediye tasarrufunun yargı tarafından engellenmiş olması, Malatya'da yeni bir tartışmanın fitilinin ateşleneceği şeklinde yorumlanıyor..

NOT: Haberin fotoğrafları 27 Eylül Salı gecesi saat 22.30'da çekilmiştir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız