SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yasak Bölgede Av

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yasak bölgede ve avcılık belgesi olmadan avlanan 7 kişi hakkında tutanak tanzim edildi.

Edinilen bilgiye göre, Hekimhan ilçesi Yukarı Selimli köyü Karakuyu mevkiinde Jandarmanın yaptığı kontrollerde, H.Ö. (19), M.K. (20), M.K. (30) ve S.G. (21) isimli kişilerin ruhsatlı av tüfeği ile merkez av komisyonu kararınca yasaklanmış olan bölgede avlandıkları tespit edildi. Şahısların beraberinde bir adet ölü keklik ele geçirildi. Olayla ilgili 4915 sayılı kanunun 23. maddesi gereği Malatya Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne gönderilmek üzere tutanak tanzim edilerek tahkikat tamamlandı.

Bir başka yasak avlanma Arguvan ilçesi Morhamam köyü yol ayrımında meydana geldi. Jandarma tarafından H.S. (32) isimli şahsın kullandığı otomobilde yapılan aramada, 1 adet ölü Keklik ve H.S.'ye ait, ruhsatlı 1 adet yarı otomatik av tüfeği ile A.A.'ya (28) ait ruhsatlı 1 adet yarı otomatik av tüfeği ele geçirildi. Şahısların Arguvan Asmaca köyü civarında avlandıkları ve şahısların her ikisinin de avcılık belgesi ve avlanma izin kartlarının olmadıkları tespit edildi. Olayla ilgili 4915 S.K. 24/3 md. gereği Malatya Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne gönderilmek üzere tutanak tanzim edildiği ve şahıslara ceza kesildiği kaydedildi.

Bu arada, Yeşilyurt ilçesi Cumhuriyet Örnekköy'de ise, M.K.'nin (50) ruhsatlı av tüfeği ile izin belgesi ve avcılık kartı olmadan avlanma yaptığı tespit edildi. Olayla ilgili 4915 sayılı kanunun 24/3 maddesi gereği Malatya Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne gönderilmek üzere tutanak tanzim edilerek tahkikat tamamlandı.

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız