SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yasak Kalkmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:53:11
A- A+ PAYLAŞ

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, "Başörtü yasağı bir insan ve inanç hakkı ihlalidir. Malumunuz olduğu üzere 10 Aralık İnsan Hakları Günü, Memur-Sen Genel Merkezimizin almış olduğu karar gereğince; 'kamuda başörtüsü yasağına hayır' demek için, 10 Aralık 2012 Pazartesi günü bütün illerde meydanlarda olacağız" dedi.

"Memur-Sen Malatya Temsilciliği olarak da aynı gün saat 12.15'te Yeni Camii (Soykan) Meydanı'nda kitlesel basın açıklaması yapacağız. Memur-Sen'e bağlı şubelerimizin ve sivil toplum kuruluşlarının katılımlarıyla gerçekleştireceğimiz eyleme, 'kamuda başörtüsü yasağına hayır' diyen herkesi bekliyoruz" ifadelerini kullanan Kerem Yıldırım, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Ülkemizin acı bir gerçeği olan başörtüsü yasağının biran önce ortadan kaldırılması için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Memur-Sen camiası olarak amacımız, sesimizle birlikte sözümüzü de yükseltmektir. Özellikle Malatyamızda bazı kamu kurumlarında başörtüsü yasağı devam etmektedir. Okullarda başörtüsü ile derse girmek isteyen öğrencilerimiz işgüzar idareciler tarafından zor kullanılarak sınıflarından atılmaktadırlar. Bu durum, çocuklarımızın, anayasal güvence altına alınan zorunlu eğitimden mahrum bırakılması demektir. Bu olumsuzluğa sebep olan idareciler anayasal suç işlemektedirler. Yasal düzenlemeler yapılarak, kamuda çalışanlara ve öğrencilere uygulanan başörtüsü yasağı, biran önce ortadan kaldırılmalıdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız