SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yasak Sahalar Belirlendi

A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Orman Bakanlığı Merkez Av Komisyonu tarafından Malatya merkez ve ilçelerdeki avın yasaklandığı sahalar belirlendi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Merkez Av Komisyonu Kararına göre, Merkez Av Komisyonunca Malatya'da 2010-2011 Av Döneminde Avın Yasaklandığı Sahalar şu şekilde;

1-Merkez İlçesi; Doğusu: Kale İlçe Sınırı, Kuzeyi: Battalgazi ve Yazıhan ilçe sınırları, Batısı: Akçadağ ve Yeşilyurt İlçe Sınırı, Güneyi: Malatya-Elazığ ve Malatya-Kayseri-Adana karayolu.

2-Akçadağ İlçesi; Doğusu: Malatya Merkez ve Yeşilyurt İlçe Sınırı, Kuzeyi: Yazıhan İlçe Sınırı, Batısı: Kadıibrahim, Yukarı Örükçü, Güzyurdu yol istikametinden Malatya, Develi, Akçadağ Merkez karayolu ile Büyükçimiş, Ören yol istikameti, Güneyi: Doğanşehir ve Yeşilyurt ilçe sınırları

3-Arapgir İlçesi; Doğusu: Elazığ il sınırı, Kuzeyi: Boğazlı-Günyüzü istikametinden Arapkir karayoluna bağlanan kısım, Batısı: Boğazlı, Bostancık, Çakırsu, Kunducak, Sipahiuşağı istikameti Güneyi: Karakaya baraj gölü.

4-Arguvan İlçesi; Doğusu: Arapkir ilçe sınırı, Kuzeyi: Arguvan, Karahöyük Ermişli ve Arguvan-Hekimhan karayolu Batısı: Hekimhan ve Yazıhan İlçe Sınırları, Güneyi: Yazıhan ilçe sınırından Yazıhan- Arapkir karayolunu takiple Morhamam köyünden doğuya düz hatla il sınırı.

5-Battalgazi İlçesi; Doğusu: Kale İlçe Sınırı, Kuzeyi: Karakaya Baraj Gölü, Batısı: Malatya- Merkez ve Yazıhan ilçe sınırları, Güneyi: Malatya, Elazığ Demir yolu ve Kuluşağı, Şişman, Kapıkaya karayolu.

6-Darende İlçesi; Doğusu: Hekimhan ilçe sınırı, Kuzeyi: Kuluncak ilçe sınırı, Ayvalı karayolu Batısı: Ayvalı-Darende karayolu Darende-Malatya karayolu, Güneyi: Akçadağ İlçe Sınırı.

7-Doğanşehir İlçesi; Doğusu: Adıyaman il sınırı, Kuzeyi: Yeşilyurt ilçe sınırı, Batısı: Malatya-Adana karayolu ve Savaklı, Huduttan Sürgü birleşim yolu dahil, Güneyi: Adıyaman il sınırı

8-Doğanyol İlçesi; Doğusu: Malatya il sınırı, Kuzeyi: Malatya, Doğanyol, Akkent, Yalınca karayolu, Batısı: Pötürge ilçe sınırı, Güneyi: Pötürge ilçe sınırı

9-Hekimhan İlçesi; Doğusu: Arguvan ilçe sınırı, Kuzeyi: Sivas il sınırı, Batısı: Malatya-Sivas karayolu, Güneyi: Hekimhan, Arguvan karayolundan Haydaroğlu, Başakkavak, Çevreli yolu istikameti.

10-Kale İlçesi; Doğusu: Pötürge ilçe sınırı, Kuzeyi: Karakaya Baraj Gölü, Batısı: Battalgazi ilçe sınırı, Güneyi: Malatya-Elazığ Karayolu ve Gülenköy-Yenidamlar-Akça-Uzunhüseyin Yolu istikameti.

11-Kuluncak İlçesi; Doğusu: Hekimhan ilçe sınırı, Kuzeyi: Sivas il sınırı, Batısı: Sivas il sınırı, Güneyi: Kuluncak-Hekimhan karayolu ve Kuluncak Yünlüce-Ayvalı yol istikameti.

12-Pütürge İlçesi; Doğusu: Pazarcık, Ömerli, Doğanyol, Karayolu ve Pazarcık, Tepehan, Yandere yol istikameti, Kuzeyi: Karakaya Baraj Gölü ve Kale ilçe sınırı, Batısı: Malatya Merkez ilçe sınırı Güneyi: Adıyaman İl Sınırı.

13-Yeşilyurt İlçesi; Doğusu: Yeşilyurt, Kadiruşağı, Kozluk, Adıyaman karayolu istikameti, Kuzeyi: Malatya, Doğanşehir karayolu Batısı: Akçadağ-Doğanşehir ilçe sınırı, Güneyi: Adıyaman İl Sınırı.

Malatya'da Yaban Hayvanı Yerleştirildiği İçin Avın Yasaklandığı Sahalar ise şu şekilde;

1- Merkez İlçesi (Konak); Doğusu: Karmışlıboğazdere, Darlıkdere, Tümürce Sırtı, Naldöken Sırtı, Kuzeyi: Yıldız Tepe, Karatarla Tepe, Kom Tepe, Halacık Tepe, Kurttepe istikametinden Karagöz Köy yolu, Batısı: Daztepe, Kızılcagüney Tepeleri Yıldıztepe, Güneyi: Tümürce Komu, Aşacak Kayalıkları, Hacıemir Komu, Daztepe.

2-Yeşilyurt İlçesi; Doğusu: Suyolu Kemeri, Yarıkkaya Sırtı, Karataş Dağı, Karataş Tepe, Kuzeyi: Yeşilyurt, Kölkuşağı Tepe, Fadıloymağı Tepe, Batısı: Büyük Tepe, Kale Tepe, Seyituşağı-Aşağıhaçova karayolu, Köyyan Tepe, Güneyi: Karataş Tepe, Mazıağacı Sırtı, Büyük Tepe.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız