SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yasakçı Zihniyeti Attık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:45:48
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Biz yasalar çerçevesinde elimizden geldiğince herkesin demokratik haklarını destekleyeceğiz ve yanlarında olacağız. Yasakçı bir zihniyeti biz bugüne kadar elimizin tersi ile aştık, attık” dedi. 

Malatya ESOB Genel Kurulu’nda konuşan Milletvekili Şahin 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili olarak, “1 Mayıs İşçi Bayramı, Emekçi Bayramı diye hep ifade edilir. 1 Mayıs’ı bayram olarak kutlayan ve resmileştiren bir siyasi partinin mensuplarıyız. Ama maalesef bakıyorsunuz, Taksim Meydanı’nda 1977’de yapılan o katliamı bugün onun özlemini çekercesine, güvenlik güçlerimize, kolluk kuvvetlerimizi, buradaki yasal statüyü zorlayarak o meydanlara inmeye çalışan, halen 1977’de kalan insanlar var. Bu ülkede huzurumuzu, birliğimizi, beraberliğimizi, yasaları çiğnemenin hiç kimsenin hakkı da değil, haddi de değil. Eğer siz bir yere bir hak iddiasında bulunuyorsanız, hak arayışı içerisindeyseniz mutlaka demokratik usuller içerisinde sosyal ve hukuk devleti içerisinde kanunların ve yasaların verdiği yetkileri kullanırsınız, zorbalıkla hiçbir yere gelemezsiniz” dedi.

Şahin şunları söyledi:

“Geçmişte gördük bugüne kadar, işte biliyorsunuz, şuanda 30 yıldan beri Doğu ve Güneydoğu’da evlatlarımızın kanı aktı. Analarımızın gözyaşları çeşme oldu aktı. Peki kim buna bir çözüm buldu Allah için? Kandan nemalanan, kandan siyaset rantına döndürmenin hesabı içerisinde olanlar bir adım atmadılar. Ama hamdolsun analarımızın artık gözyaşları akmıyor, evlatlarımızın, kardeşlerimizin kanları akmıyor. Bundan kim rahatsız? Analarımız, insanlarımız rahatsız mı? Haşa. Ama kim rahatsız, dış mihraklar rahatsız. Bakıyorlar çözüm süreciyle alakalı çok güzel mesafeler alınınca başka şeylerle huzurumuzu bozmaya çalışıyorlar. Onun için herkes haddini bilecek. Onun için biz yasalar çerçevesinde elimizden geldiğince herkesin demokratik haklarını destekleyeceğiz ve yanlarında olacağız. Yasakçı bir zihniyeti biz bugüne kadar elimizin tersi ile aştık, attık. Biz özgürlüklerden, insan haklarından yanayız. İnsanlarımızın hayat standartlarının yükseltilmesinden yanayız. Gecemizi, gündüzümüze katıp yaptığımız çalışmalar bunlar.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız