SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yasakçıları Kınıyoruz!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Arguvan ilçesinde düzenlenen Arguvan Türkü Festivali'nde canlı yayın yapmak isteyen yerel televizyona izin verilmemesi tepkiyle karşılandı.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde Cemiyet Başkanı Haydar Karaduman, Cemiyet Başkan Yardımcısı Kemal Deniz ve Yönetim Kurulu Üyesi Vahap Güner, ortak basın toplantısı düzenleyerek Arguvan Türkü Festivali Komitesi'ne tepki gösterdi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Kemal Deniz, "Bundan tam 101 yıl önce basında sansürün kaldırıldığı tarih olan 24 Temmuz'u Basın Bayramı olarak kutladığımız günlerde, Arguvan Türkü Festivalini yayınlamak üzere Arguvan'a giden yerel televizyon kanallarına yayın izini verilmemesini üzüntüyle öğrendik. Arguvan gibi köklü geçmişe sahip bir ilçemizde basına uygulanan sansürün hiçbir haklı yanı olmadığı gibi yasal dayanağı da yoktur. Arguvan türkülerinin dünyaya tanıtılmasını sağlamak için hiçbir ücret talep etmeyen yayın kuruluşlarına uyduruk gerekçeler öne sürerek yayın haklarının engellenmesini basına sansür olarak değerlendiriyoruz. Ayrıca yerel kanallara yasak koyan kişilerden birinin sanatçı kimliği taşıması daha da düşündürücü olmakla birlikte yeni seçilen Arguvan Belediye Başkanının basın mensuplarına karşı tutumu ve davranışları da endişe vericidir. Tarih sayfalarına bakıldığında yasak koyucular ve yasakçı zihniyetler, eninde sonunda koydukları yasakları savunamaz hale gelmiş ve bundan ötürü de yaptıklarından utanmışlardır" ifadelerini kaydetti.

Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arguvan Türkü Festivalinde getirilen yayın yasağı yerel kanallarımızı değil, Arguvan türkülerine gönül vermiş, türkülerini dillerinden düşürmeyen Arguvan hayranlarını cezalandırmıştır. Bu yasak bazı kişileri tatmin etse de, tüm Arguvanlılar nezdinde bu türküleri izlemek isteyen Malatyalıları da cezalandırmıştır. Malatya basını televizyonlarıyla, Radyolarıyla Gazeteleriyle, çalışanlarıyla bir bütündür. Arguvan Türkü Festivalinde yaşanan yasak ve sansürü tüm Malatya basınına yönelik yapılan bir girişim ve eylem olarak değerlendiriyoruz. Bu nedenle Arguvan Türkü Festivalinin tanıtımına da engel olan yasak ve sansür kararını Malatya Gazeteciler Cemiyeti olarak kınıyor, yasak koyucuları kararlarıyla baş başa bırakıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız