SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yasaklamıştınız Unuttunuz mu?

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:06:07
Yasaklamıştınız Unuttunuz mu?
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Mahalli Çevre Kurulu tarafından 8 Eylül 2011 tarihli toplantıda  eğlence amaçlı patlayıcı, maytap, havai fişek ve benzeri şeyleri kullanmanın, ateşlemenin yasaklanması kararlaştırılmıştı.  Ancak bu kararlarla ilgili yaptırım son yıllarda uygulanmamaya başlandı.  Düğünlere silah atıldığı ihbarı için giden polis ekipleri, havai fişek atıldığını beyanı veya tespitiyle, düğün sahiplerini uyarıp geri dönüyor. Yine şehiriçindeki düğünlerde ölçüsüz havai fişek kullanımı, yarattığı gürültü kirliliği nedeniyle vatandaşların şikayetlerine yolaçarken ve yasaklanmışken, tam gaz sürüyor. Oysa  Kabahatler Kanunu kapsamında işlem yapılması gerekiyor. 

Malatya Valiliği’nin daha sonra almış olduğu il genelini kapsayan kararlar da Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından 1 Şubat 2012 tarihinde yazılı açıklama ile kamuoyuna duyurulmuştu. Açıklamada halkın huzur ve güvenliğini sağlamak, kanunlarda suç sayılmayan ancak kişileri ve toplumu rahatsız eden hallerde oluşan boşlukları tamamlamak ve önleyici polis tedbirlerinin etkinliğini artırmak amacıyla kararlar alındığı belirtilmişti.

“HAVAİ FİŞEKLER, HER TÜRLÜ MAYTAPLAR, ŞENLİK OYUNCAK TABANCA MANTARLARI YASAK”

Bu kararlardan birinde de, Malatya il sınırları içerisinde oyun, eğlence veya şenlik aracı olan piroteknik maddelerin muhafazası, bulundurulması, satışının yapılması, satın alınması ve kullanılması yasaklanarak, bu konuda ise şu gerdekçe açıklanmıştı;   “İlimiz genelinde havai fişek olmak üzere oyun eğlence aracı olan piroteknik maddelerin kullanımında önemli miktarda artış olduğu görülmektedir. Havai fişekler, her türlü maytaplar, şenlik ve işaret fişekleri, şenlik roketleri, oyuncak tabanca mantarları, kağıt ya da mukavva kapsüller gibi oyun, eğlence veya şenlik aracı olan her türlü piroteknik maddelerin, izinsiz veya usule aykırı şekilde; muhafazasına, bulundurulmasının, satışının yapılmasının, satın alınmasının, atılmasının (ateşlenmesinin) ya da kullanılmasının önlenmesi için tedbirlerin azami ölçüde alınması suretiyle, halkta bu maddelere karşı oluşabilecek korkunun, paniğin önlenmesi ile can ve mal güvenliğinin tehlikeye düşürülmesinin önlenmesi amaçlanmıştır.”

ÇEVRE KURULU KARARI DA VAR

Malatya İl Mahalli Çevre Kurulu’nun 8 Eylül 2011 tarihli kararında Malatya’da eğlence amaçlı havai fişek, maytap kullanımının yanı sıra susturucu veya ses giderici diğer parçaları olmadan motorlu kara taşıtı kullanımı yasaklanmıştı.

Karar şu şekildeydi: “Çok hassas, hassas ve az hassas alanlarda patlayıcı, maytap, havai fişek ve benzeri şeyleri kullanmak, ateşlemek gibi benzeri faaliyetlerin ilimiz sınırları içerisinde özellikle gece yapılan söz konusu faaliyetler neticesinde doğal yaşamında (kuş vb. türler üzerinde ses, ışık ve patlatma etkileri) olumsuz etkilenebileceğinden dolayı tamamen yasaklanmasına, sadece resmi törenlerde ilimizin en büyük mülki amirliğinden izin alınması kaydıyla izin verilmesine..”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız