SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yasaklanan Kitapları Sordu

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:22:01
Yasaklanan Kitapları Sordu
A- A+ PAYLAŞ
 
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yeni yargı reformunda eksikler olduğu iddiasıyla TBMM'ye yazılı soru önergesi verdi. 
 
Ağbaba'nın, Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından cevaplanması için TBMM'ye verdiği önerge şöyle; 
 
"18.01.2012 tarihinde Bakanlığınız tarafından hazırlanan 3. Yargı Reformu Paketini kamuoyuna açıkladınız. Reform olarak açıklanan paket içerisindeki maddelerden biri de 'bugüne kadar mahkemelerce alınan kitap ve yayın toplatma ya da yasaklama kararlarının hükümsüz kalacağı' olarak açıklanmıştır. Bu verilerden hareketle; Türkiye'de bugüne kadar yasaklanan veya toplatılan kitap sayısı kaçtır? En çok kitapları yasaklanan ve toplatılan yazarlar kimlerdir? Hangi kitapların yasaklılıklarının kaldırılacağına kimler, hangi yöntemle karar vereceklerdir? Konunun uzmanlarından destek alınması düşünülmekte midir?  Bir 'devrim' gibi açıkladığınız paketin hazırlık aşamasında toplumun hangi kesimlerinden görüş alınmıştır? Görüş alınmamış ise bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? 'Kitap yasakları kalktı, yasakları güncelleyeceğiz' demenizin üzerinden birkaç gün geçmesine rağmen ,1992 tarihinde öldürülen Şair-Yazar Musa Anter'in kitaplarına yasak getirildiği, yazarın kitaplarını basan Aram Yayınlarına, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Örgüt Propagandası yapmak' suçlaması ile soruşturma açıldığı belirtilmektedir. Yargı Reformu olarak belirttiğiniz paket ile Musa Anter'in kitaplarının yasaklanması arasında ki "tezatlığı" nasıl değerlendiriyorsunuz? Güncelleme dediğiniz işlem bu mudur?" 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız