SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yasaklar Başladıktan Sonra.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:08:43
A- A+ PAYLAŞ

Oyunu kullanan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili, 1. sıra adayı Veli Ağbaba, seçimden bir gün önce kömür dağıtımına tepki göstererek, bunların hesabının sorulacağını söyledi.

"ŞERO KEDİLERE MESAJ ÇEKMİŞTİR"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Adayı Veli Ağbaba,"1 Kasım akşamı bir karartma yaşatılmaya çalışılıyor. Burada seçmenlerimizi uyarıyoruz. Akşamki sonuçlara güvenmeyin, inanmayın. Sandıklara sahip çıkmaya devam etsin. Bilin ki, bu operasyonların temel amacı 1 Kasım sonuçlarını manipüle ederek, haksız bir durum yaratmak" dedi. 

Ağbaba, oyunu Abdulkadir Eriş İlkokulu'nda 1246 nolu sandıkta kullandı. Okulları gezen vatandaşlarla sohbet eden Ağbaba, seçimin Malatya ve Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ağbaba, seçimden bir gün önce kömür dağıtıldığını ileri sürerek, "1 Kasım'dan sonraki dönemin siyaset insanların gözünde çözüm üreten bir yere tekrar erişir. Siyaset çözüm üretmek için var ama maalesef bu dönem biraz sıkıntılar yaşıyoruz. Umarım bu 1 Kasım sonuçlarına, milli iradeye başta Cumhurbaşkanı olmak üzere herkes saygı duyar. Cumhuriyet Halk Partisi'nin hakkı gasp edilmişti. Cumhuriyet Halk Partisi'ne maalesef hükümet kurma görevi verilmemişti. Ayrıca bu dönemde maalesef görüyorsunuz, çok sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Her türlü haksızlık ve ayrımcılık yapılıyor. Dün akşam belki tarihimizde görülmeyen bir şey oldu. Türkiye'nin her yanında Malatya'da dahil olmak üzere kömür dağıtıldı. Ama şu bilinsin o dağıtılan Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Başkanı da bilsin, bunun hesabı sorulur. Memursa, memurluğunu bilecek ve ona göre hareket edecek. Hiç kimse seçim akşamı rüşvet  veremez, vermemeli. Maalesef Malatya'nın her yanında torba torba kömürler dağıtılıyor. Hatta seçim yasakları başladıktan sonra dağıtılıyor. Burada maalesef hiç kimse görevini yapmıyor. Başta Malatya'yı yönetenler olmak üzere kimse görevini yapmıyor. Siyasete teslim olmuş, siyasetin emrinde olan bürokratlar var. Ama bilinsin ki, bunların hepsinin hesabı onlardan sorulur. Hukuksuzluk hiç kimsenin yanına kar kalmaz. Bilsinler ki hukuk herkese lazım. Yapılan durumları görüyorsunuz" iddiasında bulundu. 

1 Kasım seçim sonuçlarının manipüle edilmeye çalışıldığını savunan Ağbaba, şunları söyledi: "Son operasyonla beraber 2 televizyon ve gazeteye el konulmasıyla, 1 Kasım akşamı bir karartma yaşatılmaya çalışılıyor. Burada seçmenlerimizi uyarıyoruz. Akşamki sonuçlara güvenmeyin, inanmayın. Sandıklara sahip çıkmaya devam etsin. Bilin ki, bu operasyonların temel amacı 1 Kasım sonuçlarını manipüle ederek, haksız bir durum yaratmak. Buna da Türkiye teslim olmayacak. Umarım milli iradenin sonuçlarına herkes saygı duyar. Umarım Türkiye'de gerginlikten uzak, insanların birbirini sevdiği, birbirine nefretle bakmadığı bir dönem yaşanır."

Ağbaba, bir gazetecinin 'kedilere karşı önlem aldınız mı?' sorusuna, "Kedilere hakim olmaya çalışıyoruz. Bizim partimizin de kadrolu kedisi var Şero. O, kedilere umarım mesaj çekmiştir. Umarım bu dönem farklı bir şey yaşanmaz" cevabını verdi.

ASLANOĞLU DA OYUNU KULLANDI..

Bu arada, CHP’nin Malatya 2. Sıra milletvekili adayı Erdem Aslanoğlu da oyunu 91 Bin Dev Öğrenci İlkokulu’nda kullandı.

Anneannesi Zakire Onar ile oy kullanmaya gelen Aslanoğlu, 1217 no’lu sandıkta oyunu verdikten sonra, sonucun Türkiye ve Malatya’ya hayırlı olmasını diledi.

"KATILIM YÜKSEK"

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz oyunu, Rahmi Akıncı Ortaokulu'nda kullandı. 

Oy vermeye eşi ve oğlu ile birlikte gelen Kiraz’a (CHP) Malatya Milletvekili Adayı Erdem Aslanoğlu da eşlik etti. Oy verdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kiraz, “Bizde birer yurttaş olarak eşim ve oğlumla birlikte oyumuzu kullandık, Milletvekili adayımız Erdem Bey de bize eşlik etti kendisine teşekkür ediyoruz, sonuçta bizde ona bir oy vermiş olduk” diye konuştu. 7 Haziran’dan bu güne kadar sıkıntılı bir süreçten geçildiğini ifade eden Kiraz “Bu süreçte CHP olarak elimizden gelen bütün gayreti ve çabayı sarf ettik, mesajlarımızı seçmene iletmeye çalıştık. Bu günde meyvelerini toplamayı umuyoruz ama önceliğimiz tabi ki seçimlerin Malatya ve Türkiye için hayırlı olması. Sandıktan ne sonuç çıkarsa çıksın o sonuca mutlaka saygı duyacağımızı ifade etmek istiyoruz. Seçmen sandıkta bize nasıl bir mesaj verirse bizde o mesaj doğrultusunda planlarımızı yapacağız, eğer seçmen bize bir yönetim görevi verirse ülkenin daha iyi bir noktaya gelmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Ben bu duygu ve düşüncelerle oy kullanan ve vatandaşlık görevini yerine getiren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Oy kullanma esnasında İl Başkanı Enver Kiraz’a eşlik eden Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili adayı Erdem Aslanoğlu 1 Kasım seçimlerinin ülke için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Kiraz, “İnşallah bu seçim sonuçlarına göre ülkedeki birlik ve beraberlik yeniden sağlanır. İnşallah bizde iktidara geldiğimizde vatandaşlara verdiğimiz sözleri tutmaya muvaffak oluruz. Katılım yüksek, insanlar oy kullanmaya geliyorlar, demokratik haklarını kullanarak ülkenin yönetimde söz sahibi oluyorlar, inşallah seçimin sonucu hem Malatya’mıza hem de ülkemize hayırlı, uğurlu olur” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız