SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yasaklarla İlgili Denetimler Hassasiyetle Yapılacak'

0
Güncellendi - 2020-06-02 14:14:26
'Yasaklarla İlgili Denetimler Hassasiyetle Yapılacak'
A- A+ PAYLAŞ

Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında getirilen kısıtlamalara ilişkin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce denetimlerin devam ettiği belirtilerek, görevlendirilen ekiplerin yasağa uymayanlar hakkında gerekli adli ve idari işlemleri yapacakları hatırlatıldı.

Koronavirüs önlemleri ve polis tarafından yapılan denetimlerle ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden şu açıklama yapıldı:

"Koronavirüs (Covid-19) salgınının, toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski en aza indirmek ve sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma adına birçok tedbir kararı alınarak hayata geçirilmiştir.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğümüzce İlimiz genelinde halen uygulamada olan emniyet tedbirine devam etmekle birlikte, ilimiz de özellikle merkezi bölgeler, ana arterler ile ekonomik anlamda yoğunluğun yaşandığı yerler ile kısıtlaması halen devam eden 65 yaş üstü vatandaşlarımız ve 18 yaş altı gençlerimize yönelik kısıtlamalar, sosyal mesafenin korunması, maske kullanımının zorunlu hale gelmesi gibi konularla ilgili olarak bu zamana kadar verilen mücadele ile ve bundan sonra da salgının yayılım hızının düşürülmesine olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesini amaçlamaktayız.

Bu kapsamda (6) merkezi noktada görevlendirilen yaya devriye ekiplerimiz, yine merkezi bölgede görevlendirilen (3) ses yayın aracımız ve Polis Merkezi Amirliklerimizce kendi bölgelerinde yasak kapsamında gerekli çalışmaları hassasiyetle yerine getirilecek ve yasağa uymayanlar hakkında gerekli adli/idari işlemleri yapacaklardır.

Kıymetli vatandaşlarımız koronavirüs salgını ile mücadelede yeni bir döneme giriyoruz, artık kontrollü sosyal hayat dönemindeyiz. Lütfen rehavete kapılmayalım, tedbiri elden bırakmayalım, maske takmaya, sosyal mesafeye ve el temizliğine dikkat edelim. Tüm kurallara hassasiyetle uyarak bu dönemide inşallah hep birlikte aşacağız sabrınız ve dikkatiniz için teşekkür ederiz."

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Mac (3 yıl önce)
    Berber denetimleri sıfır, maske önlem yok heryer curcuna yine ikinci dalgadan etkilenmesek bari... Berber o saçın modeli olmamış demeden geçmeyeyim
    0
    0
    Yanıtla
  • atakan kaya (3 yıl önce)
    Niyazi Mısri Caddesi ve İsmetiye Mahallesi yoğunluk olarak çok fazla, buralara da denetim yapılmalı..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ekrem (3 yıl önce)
    Kuaförlerin denetlenmesi gibi olursa işimiz yaş yazık olur Malatya’ya
    0
    0
    Yanıtla
  • Berber fahri (3 yıl önce)Ekrem isimli kullanıcı yorumuna
    Niye kardeş berberlerin denetlenmesinde?boş yapma
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNCAY (3 yıl önce)
    Sokakta bir sürü 18 yaş altı çocuk Bankamatik, Market ve Mağaza önlerinde dileniyor. Polis memurları gördükleri halde müdahale etmiyor. Bir kere bu yaşta çocukların dilendirilmesi yasak, Corona günlerinde sokağa çıkması yasak. Emniyetin çocuk şube Müd. , Yabancılar Şube müd. ve Aşayiş Şube Müd. Zabıta neden bunlara müdahale etmiyor. Önce bu konuya bir çözüm bulun lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Şu Malatyadaki çay ocağı kültürü hiç bir yerde yok, her yer kıraathane burda.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa bey siz sanırıım Muş'a Bitlis'e Van'a hiç gitmemişsiniz. Gidin her yerde bu kültür var ve çok misafirperverdirler tavsiye ederim.
    0
    0
    Yanıtla