SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yasal Boşluk Var'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da İl Genel Meclisi'nin aldığı bazı kararları Vali Ulvi Saran'ın iade etmesi sıkıntılara neden olurken, bunun yasal boşluktan kaynaklandığı ileri sürüldü.

İl Genel Meclisi'nin aldığı, İl Özel İdaresi'nin araçlarının tek elden çalışması ile Yeşilyurt ilçesinde içmesuyuna ayrılan para ile istinat duvarı yapılması kararlarını tekrar iade eden Vali Ulvi Saran, İl Özel İdaresi'nin araçlarının tek elden çalışması konusunu tekrar değerlendireceklerini söyledi. Vali Saran,"Böyle bir tasarrufa geçtik ama bir daha gözden geçiririz. İdari bir modeldir. Kaymakamlar tarafından yapılması bir tercihtir. Bu ayrı bir modeldir. Yeniden değerlendireceğiz. Yaz dönemi içerisinde bir karar varacağız. Tekrar gözden geçirebiliriz" ifadelerini kullandı.

Bu arada, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise, "Biz istiyoruz ki, icra ve kararı seçilmişler, yani il genel meclisi üyeleri alsın, denetimi ise atanmışlar valilik ve kaymakamlık yapsın" ifadelerini kulandı.

"Biz siyasiler, gerek iktidar ve gerekse muhalefet kanadındaki meclis üyeleri bir karar alıyor. Bu kararın hesabını biz veriyoruz. Aldığımız karar atanmışlar tarafından iade ediliyor. Atanmışlar 2-3 yıl görev yaptıktan sonra tayinleri başka yere çıkıyor. Bizler ise buradayız ve aldığımız kararlar ve hizmetler ile vatandaşlarla karşı karşıyayız. İcra ve karar mecliste olmalı, denetimi ise atanmış olan vali ve kaymakamlar yapmalıdır. Bu konuda bir yasal boşluk var. Önceden, meclisin bir kararını vali iade ederse ve meclis o kararı tekrar alırsa, valinin bu kez hukuka başvuru durumu vardı. Şimdi, meclis karar alıyor, vali iade ediyor. Böyle sürüyor. Bu konuda yasal boşluk var" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız