SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yasal Dayanağı Yok!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:51:42
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da et kesimi yapan işletmeler, ikinci bir veteriner hizmeti ücreti alınmasına itiraz ettiler. Et ve tavuk yetiştirme ve kesimi yapan işletmelerin yetkilileri, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, kesimhanede kesim miktarına göre kesim öncesi ve sonrası muayene ücreti adı altında ücret talep edilmesine tepki gösterdiler. 

Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli,“Zaten bizim anlaşmalı veterinerimiz var. Ayrıca, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ikinci olarak veteriner ücreti talep edilmesine karşıyız” dedi.

Et ve tavuk yetiştirme ve kesimi yapan işletmelerin adına basın açıklaması yapan Taneli, bu konuda hazırlanıp valiliğe verilen dilekçeyi okudu.

Taneli, “Malatya Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından aşağıda isimleri bulunan işletmelerimize gönderilen 12.02.2013 tarih ve 3919 sayılı yazıları ile kesimhane veya parçalama tesislerinde görevlendirilen Resmi Veteriner Hekimler için Resmi Kontrol Ücretinin Döner Sermaye Veznesine 10 gün içinde yatırılması aksi halde yasal işlem yapılacağı bildirilmiştir. Gönderilen yazıda yasal dayanak bulunmamaktadır. 5996 sayılı yasanın 31.ve35. Maddeleri işletme tesislerimizi kapsamamaktadır. Talep edilen ücretin hiçbir yasal dayanağı bulunmadığı gibi tesislerimizde yasada belirtilen Resmi Kontrolleri yapan Veteriner Hekim bulunmakta olup konunun tekrar görüşülerek yasal dayanağı bulunmayan ilgili yazıyla yapılan itirazımızın tekrar incelenerek gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız