SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yasal Düzenleme Yapılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:28:45
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı İl Başkanı Süleyman Solmazgül, polislerin özlük ve sosyal haklarında yasal bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. 

Emniyet Teşkilatı’nın 169. kuruluş yıldönümünü ile ilgili açıklama yapan Malatya Alperen Ocakları Kültür ve Dayanışma Vakfı İl Başkanı Süleyman Solmazgül, “Yasalar ve tüzüklerin koyduğu kuralları uygulayarak milletine, devletine büyük hizmet etmiş en kadim kuruluşlardan olan emniyet teşkilatımız müessesleşmiş, kendini toplumda ispatlamıştır” dedi.

Solmazgül, çağın donanımına uygun bir şekilde kendini yenileyebilen, zor şartlar altında görevini hakkıyla yerine getirmeye çalışan, ülkemizin göz bebeği polislerin özlük ve sosyal haklarının yasal bir düzenleme ile verilmesi gerektiği ifade etti. Emniyet mensuplarının, emekli olduklarında insanca bir yaşam sürdürebilecek tatminkâr bir maaşa bağlanmaları gerektiğini belirten Solmazgül, şunları kaydetti: 

“Emniyet mensuplarının talebi, ek gösterge puanının 3600 olarak düzeltilmesi ve TSK mensubu astsubaylarla eşitlenmesidir. Polis, emekli olmaktan korkuyor. Çünkü emekli olduğunda maaşı yüzde 50'ye varan oranda düşüyor. Bu yüzden de, yaş haddi olan 55 yaşına kadar çalışmak zorunda bırakılıyor. Sadece özlük ve sosyal haklarının yasal bir düzenleme ile verilerek, emekli olduklarında insanca bir yaşam sürdürebilecek tatminkâr bir maaş istiyor.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız