SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yasal İşlem Yapılmış Oldu'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Sümerbank arazisi üzerinde inşa edilen Malatya Park AVM’nin imar plan değişikliğinin Malatya İdare Mahkemesi’nce iptali edilmesinden sonra “Mahkemenin kararı üzerine orayı mühürledik. Yasal işlem yapılmış oldu’ dedi.

Olayı mahkemeye taşıyan MHP’nin İl Başkan Yardımcısı Av. Hakan Omaç ise, “Mühürleme demek, bu tesisin tüm faaliyetlerinin durdurulması demektir. Zaten orada bir inşaat yok ki çakılacak çivi olsun. Belediyenin bu yaptığı laf ebeliği ile halkı ve yargıyı kandırmaktır’ dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Dijital Arşiv Sistemi ile ilgili basını bilgilendirme toplantısında Malatya Park AVM’nin mühürlenmesine ilişkin sorulan bir soruya “Mahkeme kararı gereğince Malatya Park’ı biliyorsunuz, hem ruhsatlarının iptali hem de imar plan tadilatının iptaline ilişkin mahkeme kararı vardı. İmar plan tadilatının iptali değil de ruhsat iptali nedeniyle orası mühürlendi. Yasal işlem yapılmış oldu’ dedi.

‘Malatya Park AVM milli servet. Yıkma kararının çıkmasını istemeyiz’ dedikten sonra mahkeme kararı gereğince AVM’yi mühürlediklerini ancak nereyi mühürlediklerini kendisinin de bilmediğini söyleyen İmar ve Şehircilikten sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan’ın bu açıklamasından sonra Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın da ‘Yasal işlem yapıp mühürledik’ açıklamasını değerlendiren MHP İl Başkan Yardımcısı Av. Hakan Omaç, belediyenin bu açıklamalarını ‘laf ebeliği’ olarak niteledi ve ‘Bütün bunlarla hem Malatya halkını hem de yargıyı kandırıyorlar’ dedi.

Malatya İdare Mahkemesi’nin bu karıyla birlikte Malatya Park’ın artık sanayi tesisi komunda bulunduğunu söyleyen MHP İl Başkan Yardımcısı Hakan Omaç, “Şimdi burada sanayi tesisi ruhsatlı ticari bir merkez var. Böyle bir şey olur mu? Bu mevcut inşaat hukuki meşrutiyetini kaybetti. Yapılması gereken, inşaatı derhal mühürlemek ve ilgililerinden, ruhsatlarını kanuna uygun hale getirmelerini istemekti ama burada zaten inşaat yok. Dolayısıyla çakılacak bir çivi de yok. O bakımdan bu yaptıkları laf ebeliğinden öte bir şey değil’ diye konuştu.

Mühürlenen bir yerin, bütün faaliyetlerinin durdurulması gerektiğini belirten Omaç, “Oysa burada böyle bir şey yok. Bütün faaliyetleri devam ediyor. Dolayısıyla bu mühürleme sembolik bir mühürleme. Zaten, ticari inşaatı sanayi alanına getiremezsiniz. Bir garibanın kaçak inşaatına ne yapılıyorsa buraya da aynı şey yapılması gerekiyor. Ama belediye ‘ne şiş yansın ne kebap’ mantığı ile hareket ediyor. Kararın gereğini yapmak Anayasal bir hükümlülüktür ama ortada sadece laf ebeliği var. Dolayısıyla biz ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız’ dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız