SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yasal Mücadeleye Devam.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:56:26
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Avukat Arif Yıldız, “Kamunun haklarının yandaşlara rant olarak verilmesini engellemek için, kamu adına gerekli yasal mücadeleyi vermeye devam edeceğiz” dedi. 

Yıldız, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"Kamuoyunca bilindiği üzere 18.03.2010 tarihinde  Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanlığı, Malatya Belediye Başkanı ve Meclis üyeleri haklarında, Görevlerini Kötüye Kullandıkları,  Resmi Evrakta Sahteciliğe İştirak ettikleri  ve  Üçüncü kişiler lehine menfaat sağladıklarından bahisle suç duyurusunda bulunmuştuk.

Bu nedenle Malatya Belediye Başkanı ve AKP li meclis üyeleri hakkında Malatya 1.Sulh Ceza Mahkemesinde Görevi Kötüye Kullanma Suçundan haklarında dava açılmış ve 07.06.2013 Tarihinde  ilk duruşması yapılmıştır.

Bu anlamda Malatya Belediye Başkanı ve AKP’li Meclis Üyeleri,  Malatya kamuoyunda imar yolsuzluğu adıyla anılan bir kısım şahıs ve firmaların Sahte Tapular ile bağış yapmış gibi göstermeleri ve Evrakta Tahrifat yapmaları nedeniyle, haklarında  Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma olmasına rağmen, 11 firma ve şahıstan,  6 sı hakkında Yaka Köyünde Aldıkları Arsaların Belediyeye bağışının kabulü kararı ile Yoğunluğun Artırılmasına İzin Vererek, hem bu şahısları hukuk önünde kurtaramaya çalışmışlar ve hemde Kamunun Zararına, Üçüncü Kişilerin Rant elde etmesini sağlamışlardır.

Üçüncü Kişilere sağlanan rantın, dolayısıyla Kamunun Zararının daha iyi anlaşılabilmesi için sadece birini örnek gösterecek olursak; Belediye Başkanı ve AKP’li Meclis Üyelerinin bu kararı nedeniyle, (Cumhuriyet savcılığınca alınan  rapordan da anlaşıldığı üzere) bağışlanan gayrimenkulün toplam değeri  129.694.TL.olmasına rağmen  Şehrin En Kıymetli yerinde yaklaşık 19-20 daire fazla yapmasına izin verilmiş ve üçüncü kişinin yaklaşık 3.325.000.TL rant elde etmesine neden olunmuştur.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı  kamunun haklarının korunması, kamunun zarar görmemesi ,düzgün,şeffaf,adaletli yönetimin sağlanması için Malatyalılar adına  davaya katılmış ve Malatyalıların haklarını savunmaya devam etmiştir.

Yüce dinimizin  insana yüklediği en önemli sorumluluklardan biride  emanete sahip çıkmak,ona hıyanet etmemektir.Kamu malının korunması da bu kapsamdadır.

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanlığı  bundan önce olduğu gibi  bundan sonrada, kamu yöneticilerinin yasal çerçeve sınırları içerisinde, kamunun menfaatine çalışmasını sağlamak ve kamunun zarara uğratılmasını, kamunun haklarının yandaşlara rant olarak verilmesini  engellemek için,  kamu adına gerekli yasal mücadeleyi vermeye devam edecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız