SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yasal Zorunluluktur, Yapılmalı'

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:14:55
'Yasal Zorunluluktur, Yapılmalı'
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Hayvan Hakları Derneği üyesi Gözde Başar, BİMER, ilgili bakanlıklar, kuruluşlar, valilikler ve bu arada Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne de gönderdiği dilekçede, sokak hayvanları için parklara tabelalı suluklar konulması talebinde bulundu. Başar, dilekçesinde bu konudaki yasal zorunluluğu da hatırlattı.

Başar'ın Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdiği dilekçe şöyle:

"1. Parklara, sokaklara sahipsiz hayvanlar için TABELALI SULUKLAR KONMASINI acilen talep ediyoruz.

2. Bu sulukların konacağı yerlerin tespit edilmesi hususunda gönüllülerle işbirliği yapılmasını, özellikle gönüllülerin besleme yaptıkları yerlere öncelik verilmesini talep ediyoruz. (Yasa Ek 1)

3. Sulukların tabelalarında "Belediyenin adı ve logosunun yer almasını, bu suluğun 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu hükmü olarak konduğunun yazılmasını, suluklara yabancı madde atanlar ve zarar verenler hakkında işlem yapılacağının" yer almasını talep ediyoruz.

4. Yasal hüküm olmasının yanında, sevgili Peygamberimiz Hz Muhammed'in (S.A.V), "tüm canlılara su verilmesinde sevap olduğu" sözleri ile bunun Yüce Dinimiz İslam'da da yer aldığı bilinerek gereği yapılmalıdır. %99 u Müslüman olan bir toplumda hayvanların aç susuz bırakılmaması gereklidir.

Müracaatımıza ilişkin tarafımıza 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ederiz.

Ek 1.....Yasanin ilgili maddesi

__________________________________

EK 1..

5199 Hayvanları Koruma Kanunu Uygulama Yönetmeliği

MADDE 21 – (1) Toplanilan sahipsiz ve gucten dusmus hayvanlar asagidaki esaslara gore bakilir:

d) Gecici bakimevlerinde on gun sure ile gerekli duyurular yapildigi halde sahiplendirilemeyen hayvanlar kontrolleri, asilari ve tibbi mudahaleler ile kisirlastirilmalari yapildiktan ve operasyon yaralari kapandiktan en az yedi gun sonra kayit altina alinip, mudahale gormus olduklarini gosteren isaretleri uzerlerinde olacak sekilde veteriner hekimin onayiyla alindiklari ortama geri birakilir. Bu ortamlarda belediyeler, gonullu kuruluslarla isbirligi icerisinde besleme odaklari kurar ve hayvanlarin beslenmesine yardimci olur. Hayvanlar, hicbir suretle ilgili belediye sinirlari disindaki bir ortama, ormanlik alana veya diger yaban hayati yasam alanlarina birakilmaz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız