SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yasaların Savunucusuyuz'

A- A+ PAYLAŞ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, "Mustafa Kemal Atatürk'le arkadaşlarını, uygulayıcılarını ve devrim yasalarını savunuyoruz" dedi.

3 Mart 1924 günü Türk Devriminin özünü oluşturan, Laik Demokratik Atatürk Cumhuriyetinin temel yasalarının TBMM'de kabul edilmesinin 86. yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yapan ADD Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, "Bu yasalarla, Dünyadaki en meşru, en ahlaklı, en haklı, en kutsal savaşlarından birini, emperyalizme karşı verilmiş ve kazanılmış ilk kurtuluş savaşını, bir millileşme ihtilali neticesi emperyalizmi ve yamaklarını dize getiren, bir enkazdan yepyeni, çağdaş bir devlet kurmayı başaran yüce Türk ulusunun yeniden emperyalizmin güdümüne girmemesinin, yeniden bağımsızlık savaşı vermek zorunda kalmamasının, bir daha emperyalizmin piyonlarının yeniden yönetme yetkisi ile iş başına gelmemesinin, güvencesi sağlanmıştır" ifadelerini kullandı.

"Bilinmelidir ki; Türk ulusunun yeniden emperyalizmin güdümüne girmemesinin, yeniden bağımsızlık savaşı vermek zorunda kalmamasının, bir daha emperyalizmin piyonlarının yeniden yönetme yetkisi ile iş başına gelmemesinin, güvencesi olan Kemalist Devrim yasalarının ışığıyla yetişmiş olan bizler, devrim yasalarının savunucusuyuz" diyen Tunçdemir, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:
"Kemalist devrimi yok etmeye yönelik tüm tehditlere karşın, tüm devrim yasalarını koruma ve savunma mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeye kararlıyız. Türkiye 3 Mart 1924'ün gerisine çekilemeyecek ve Cumhuriyetimiz ebediyen Büyük Atatürk'ün ilke ve devrimleri ışığında yoluna devam edecektir. 3 Mart 1924'ün yani Devrim yasalarının kabul edilişinin 86. yılında; Türk Devrimi'nin kaynağı Mustafa Kemal Atatürk'le arkadaşlarını, uygulayıcılarını ve devrim yasalarını savunuyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız