SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yasalaşmasına Engel Olun"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:34:01
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Barosu Başkanı Enver Han, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) gündeminde bulunan ‘Elektrik Piyasası’ yasa taslağının kanunlaşması halinde elektrikteki kayıp kaçak bedelinin vatandaşın cebinden çıkmaya devam edeceğini belirterek “Ben burada Malatya Milletvekillerimiz başta olmak üzere tüm milletvekillerimize sesleniyorum. Kayıp kaçak bedellerinin kanunlaşmasının önüne geçilmesini istiyoruz.  Milletvekillerimizin, vatandaşımızın yanında olmalarını istiyoruz” dedi.  Baro Başkanı Han, Tüketici Mahkemeleri ve Yargıtay’ın verdiği kararla birlikte bugüne kadar elektrikteki kayıp-kaçak bedellerinin vatandaşa ödenmesi gerekirken, hükümetin meclise gönderdiği ‘Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın kayıp-kaçak bedellerinin vatandaşa iade edilmesini engelleyecek bir takım düzenlemeler içerdiğini söyleyerek “ Vatandaşın, harcamasını yapmadığı kayıp-kaçak bedellerinin ilgili dağıtım şirketleri tarafından tahsil edilmesinin hukuki bir tarafı yoktur” dedi.

Malatya Barosu Başkanı Enver Han,  düzenlediği basın toplantısında elektrikteki kayıp-kaçak bedelleri, İhtisas Mahkemeleri ve İç Güvenlik Yasa Tasarısına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

“Milletvekilleri vatandaşın yanında olmalı”

Vatandaşların elektrik faturalarına yansıtılan kayıp –kaçak bedelinin hukuki olmadığını söyleyen Malatya Barosu Başkanı Enver Han, Tüketici Mahkemeleri ve Yargıtay’ın verdiği kararla, kayıp –kaçak bedelinin ivedilikle vatandaşa ödenmesi gerekirken, meclise sunulan Elektrik Piyasası Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören 15 maddelik tasarının yasalaşması halinde kayıp-kaçak bedelinin yasallaşacağını söyledi. Baro Başkanı Enver Han, tasarının yasalaşmaması için milletvekillerine çağrıda bulunarak “Kayıp-kaçak bedelinin vatandaşa iadesinin engellenmesi için kanun yapma yoluna gidilmiştir. Bu haliyle harcamasını yapmadıkları kayıp kaçak bedellerinin ilgili dağıtım şirketleri ve Türkiye Elektrik Kurumu tarafından abonelerden tahsil edilmesinin hukuki bir tarafının olmadığını düşünmekteyiz.  Ben burada Malatya Milletvekillerimiz başta olmak üzere tüm milletvekillerimize sesleniyorum. Kayıp- kaçak bedellerinin kanunlaşmasının önüne geçilmesini istiyoruz.  Milletvekillerimizin, vatandaşımızın yanında olmalarını istiyoruz.  Bu konuyla ilgili olarak Malatya milletvekillerimizden vatandaşın lehine çalışma bekliyoruz” dedi.

“DGM’lerin türevini istemiyoruz”

Meclis gündeminde olan İhtisas Mahkemeleri’nin kurulması konusuna da değinen Baro Başkanı Enver Han, İhtisas Mahkemeleri’nin kurulmasına karşı olmadıklarını ancak daha önce kaldırılan Özel Yetkili Mahkemeler ve Devlet Güvenlik Mahkemeleri'nin bir türevinin daha oluşturulmaması gerektiğini bildirdi.

Baro Başkanı Enver Han şunları söyledi: “Malatya ve tüm Türkiye'de İhtisas Mahkemeleri kurulmasıyla ilgili olarak şu anda meclis gündeminde bir yasa tasarısı vardır. Açıkçası, İhtisas Mahkemeleri'nin kurulması konusunda bizler, Özel Yetkili Mahkemeler ve Devlet Güvenlik Mahkemeleri'nin bir türevinin daha oluşturulmaması için milletvekillerimize çağrıda bulunuyoruz. Evet ihtisas mahkemeleri olmalıdır. Malatya'mızda bir Ticaret Mahkemesi kurulmalıdır. Fikri Sanai Haklar Hukuk Mahkemesi kurulmalıdır.  Aile ve İş Mahkemeleri bir ihtisas mahkemesidir ancak Özel Yetkili Mahkeme, Devlet Güvenlik Mahkemesi statüsünde bir ihtisas mahkemesi kurulmasını istemiyoruz. Bundan en kısa zamanda geri dönülmesini talep etmekteyiz.”

“Kuvvetler Ayrılığı ilkesine aykırı”

Baro Başkanı Enver Han, İç Güvenlik Yasa Tasarısında da çekince duydukları bir takım düzenlemelerin bulunduğunu belirterek, yasanın bazı maddelerinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Enver Han, tasarıyla birlikte valiler ve kaymakamlara acil hallerde gözaltı yapma yetkisinin verileceğini hatırlatarak “Valilere ve kaymakamlara tanınan bu yetki, Anayasa’nın Kuvvetler Ayrılığı ilkesine aykırıdır. Bu yasa tasarısının yeniden özgürlüğü ve hukukun üstünlüğünü hakim kılacak şekilde gözden geçirilmesini talep etmekteyiz” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız