SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yaşam Becerileri' Semineri

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:35:59
'Yaşam Becerileri' Semineri
A- A+ PAYLAŞ

Genç MÜSİAD Malatya Şubesi ile İnönü Üniversitesi Üniversite-Sanayi İş Birliği Topluluğu’nun işbirliği ile “Motivasyon ve Pozitif Yaşam Becerileri” konulu seminer verildi. 

Seminerde konuşan Genç MÜSİAD Şube Başkanı Enis Aydoğan, "Genç MÜSİAD, toplumun kültür değerlerine, ticaret ahlakına bağlı ve saygılı, çağın gerektirdiği girişimci ruha sahip, ilkelerinden taviz vermeden gelişmeyi hedefleyen, mesleki birikimi ve çağdaş donanımıyla işadamı yada üst seviyede yönetici olma istadı taşıyan gençlerin oluşturduğu bir çalışma platformudur. İş arayan bir gençlik değil, işveren bir gençlik topluluğu olmayı hedefliyoruz. Kişisel gelişimi bir yaşam biçimi olarak benimseyen, bunun için bilgi edinmeye, fikir alışverişine açık, verimli, iç derinliği olan, yüksek ahlak değerlerine sahip, nitelikli bir işadamı topluluğunun ortaya çıkmasını sağlamaktır. Sosyal gelişmelere duyarlı, kültürel değerlerini koruyan, interaktif iletişimi etkin olarak kullanan, genç girişimci çizgisini oluşturmaktır” dedi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Yaşam Koçu İsmail Karasu da, “Kazanan insandan kastettiğimiz, bir insanın yaşadığı hayatın sorumluluğunu üzerine alması, bir şey yaptıysa ‘bunu ben yaptım, sorumluluğu bana aittir’ demesidir. Kaybeden insandan kastettiğimiz bir insanın yaşadığı hayatın sorumluluğunu üzerine alamaması, herkesi ve her şeyi suçlaması ve bir tek kişiyi suçlamaması, kimi? Kendisini” dedi.

Karasu şunları söyledi:

“Kazanan insanda çözüm üretme varken, kaybeden insanda sorun üretimi vardır. Kazanan insanda program varken, kaybeden insanda mazereti vardır. Kazanan insan yardım eder, kaybeden insan, ‘Bu benim işim değil’ der. Kazanan insan, ‘Çok zor yine mümkün olabilir’ derken, kaybeden insan ‘Mümkün ama. Çok zor olamaz’ der. Kazanan insan ümit üretir, kaybeden insan ise endişe duyar. Bütün hayatınızı değiştirebilirsiniz. Önemli olan karar verme cesaretini gösterebilmedir. Başarılı olmak istiyorsanız, bahanelere odaklanmayın, çözüme odaklanın. Bir insan hayatta her şeyini kaybeder, ama neyi kaybetmeyecek? Ümidini kaybetmeyecek. Bir kapı kapanır, bin kapı açılır. Kur’an-ı Kerim’de ayet var, ne diyor, ‘Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyiniz’. Peygamber efendimizin hadisi var, ne diyor; ‘Kıyamet koparken dahi, elindeki fidanı dik.’ Evrensel bir mesaj. Mücadeleye devam edeceksiniz, pes etmek yok, yılmak yok, vaz geçmek yok” şeklinde konuştu.

Karasu zaman zaman esprileri ile dinleyicilerini de güldürdü.

Seminer sonucunda katılımcılara ücretsiz sertifika verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız