SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yaşam Merkezi Düşünüyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:55:31
A- A+ PAYLAŞ
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kadınlara yönelik kurulmuş olan Dernek Yöneticileri ve Yönetim Kurulu üyelerine bir yemek verdi.
 
Yeşil Elma Lokantasında verilen yemeğe, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, H. Cemal Akın, AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Van Milletvekili Fatih Çiftçi,  AKP İl Başkanı Bülent Tüfekçi, AKP Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt ile çok sayıda kadın sivil toplum kuruluşu  temsilcileri katıldı.
 
KADIN KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİ
 
Düzenlenen programa katılımlarından dolayı sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür eden Başkan Çakır, “Zaman zaman Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile bir araya geliyoruz. Sizlerin şehrimizde olması gereken yatırım ve sosyal tesislerle ilgili önerilerinizi, bizler projeye dönüştürerek hayata geçirmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağımız ve bayanlara hizmet verecek olan Kadın Kültür ve Spor Merkezi’ni tamamladık.
 
AİLE DANIŞMA VE DESTEK MERKEZİ
 
Ayrıca Aile Danışma ve Destek Merkezi’nin açılışını da önümüzdeki günlerde yapacağız. Burada Psikolojik danışmanlarımız olacak, rehber öğretmenlerimiz olacak ve ailelere yönelik rehberlik danışmanlık hizmet verecek.
 
YAŞAM MERKEZİ
 
Büyük bir projemiz daha var Yaşam Merkezi. İki yaşam merkezini birlikte düşünüyoruz. Biri bayanlara, diğeri erkeklere yönelik hizmet verecek olan yaşam merkezini 70 dönümlük bir alan üzerine kuruyoruz. İçerisinde Olimpik yüzme havuzu bulunan, saunası, Fin hamamı gibi çok donanımlı bir merkez. Yaklaşık 13 bin m2 kapalı bir alan burası şu anda ihale aşamasında inşallah bunu da hanımlarımızın hizmetine sunacağız.
 
Bizlerin inancında kadına saygı vardır. Peygamberimiz şöyle buyuruyor: Kadın haklarına riayet ediniz, onlara sevgi ve şefkatle muamele ediniz. Onlar hakkında Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim. Sizin kadınlar üzerinde onlarında sizin üzerinde hakları vardır buyuruyor.
 
Yine diğer hadisi şerifte; Sizin en hayırlınız eşine ve ailesine en hayırlı olandır buyuruyor. Ben eşine ve ailesine karşı en hayırlınızım diyor sevgili Peygamberimiz. Ve yine evlenmiş insanlar kadınlara karşı saygılı olan insanlardır, kişilerdir diyor. Düşük olan, aşağılık olan kimseler ise kadınları aşağılayan kimselerdir diyor.
 
Yani biz gerçekten inancımızın gereğini de yerine getirmek istiyorsak kadına vereceğimiz değeri, anneye vereceğimiz değeri buradan çıkarabiliriz. Ben bu güzel günün, özel günün tüm kadınlar için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır’dan sonra konuşan AKP İl Başkanı Bülent Tüfekçi ise “Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bizleri bir araya getiren Belediye Başkanımıza öncelikle teşekkür ediyorum.  Hükümetiniz tarafından Kadına yönelik pozitif birçok çalışma gerçekleştirilmiştir” dedi.
 
Malatya Milletvekili Cemal Akın ise yaptığı konuşmada;  “Bugün kadınlar günü münasebetiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kadınlar gününün bir güne sığdırılmaması gerekmektedir. Bir gün de olsa böyle bir araya gelmeler bazı hatırlatmalarda bulunmalar inşallah hayırlara vesile olur diye düşünüyorum. Sivil Toplum Kuruluşlarının güçlenmesi demokrasimizi güçlendirir” şeklinde konuştu.
 
Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, “Bizleri sizlerle bir araya getiren Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Van Milletvekili Fatih Çiftçi ise,  “8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle düzenlenen bu programdan dolayı sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Toplum içerisinde zamanla kadınlarımız çok büyük sıkıntılar yaşamışlardır. Kadınlarımız bizim inancımızda çok ayrı bir şekilde korunmuş, çok ayrı bir statüye bırakılmış ve her zaman toplumun ve bulundukları mekanın en önemli unsurları olarak korunmuş ve ifade edilmiştir. Sosyal hayatımızın her noktasında kadınlarımız bulunmaktadır” dedi.
 
Son olarak konuşan Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, “Ben ev sahipliğinden dolayı Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum sizlerle bizleri bir araya getirdiği için. Biz burada kadın ve erkeğin fıtrat olarak aynı olmadığını biliyoruz. Allah’ın bize vermiş olduğu doğduğumuz andan itibaren var olan insan haklarımızı hiç kimse elimizden almamalı. Bu konuda haklar ve fırsatlar eşitlenmeli. AK Parti olarak iktidara geldiğimiz günden itibaren çok önemli yasal düzenlemeler yaptık “ dedi.
 
ÇAKIR’A TEŞEKKÜR
 
Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ise davetten duydukları memnuniyeti dile getirerek “Sayın Belediye Başkanımıza böyle bir program düzenleyip bütün Sivil Toplum Kuruluşundaki bayanları bir araya getirdiği için teşekkür ediyoruz. Sayın Başkanımızın Kadınlara yönelik yapmış olduğu güzel hizmetler bulunmakta bu güzel hizmetlerden dolayı da sayın başkanımıza teşekkür ediyoruz."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız