SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaşam Savaşını Kaybetti

A- A+ PAYLAŞ
 
Okula giderken otomobilin çarpması sonucu yaralanan Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'nda 6. sınıf öğrencisi Berfin Varol (12) hayatını kaybetti. Berfin'in hayatını kaybetmesi sonrasında Yeşilkaynak Mahallesi sakinleri ve öğrenciler kazanın meydana geldiği yolu trafiğe kapattılar. 
 
YOLU KAPATTILAR 
 
Yeşiltepe semtinde, okul yolunda otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan Berfin, kaldırıldığı hastanede 6 gün verdiği yaşam savaşını kaybetti.  Kazanın yaşandığı günde, yolda üst geçit ve trafik ışığı gibi önlemlerin olmadığı gerekçesiyle eylem yapan öğrenciler ve veliler, Berfin'in ölüm haberinin duyulması üzerine yolu trafiğe kapatarak, bölgeye üst geçit yapılması konusunda sloganlar attılar. 
 
KARDEŞİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
 
Olay yerine çok sayıda polis gönderilirken, Berfin'in fotoğraflarının da taşındığı eyleme katılan ilköğretim 3. sınıf öğrencisi olan kardeşi Berivan Varol, "Ablama burada araba çarpmıştı. Biz onun kurtulmasını isterken, o öldü. Buraya üst geçit yapın diyoruz, yapmıyorlar. Zamanı gelince, belediye başkanı ellerini ovuşturarak oyumuzu alır, sonra size 'üst geçit yapacağız' diyorlar, ama yapmıyorlar. Hepsi yalan. Ablamı, en son araba vurduğu gün gördüm. Başka hiç bir zaman görmedim" diyerek göz yaşlarını tutamadı. 
 
 
Güvenlik Şube Müdürü Ali Aygün'ün vatandaşları ikna etmesi sonucunda, eyleme son veren mahalle sakinleri, daha sonra toplu halde Malatya Belediyesi'ne yürüdüler. 
 
"YÜREĞİM YANIYOR"
 
Berfin Varol'un acılı annesi Ayten Varol, "Benim yüreğim yanıyor, annelerin yüreği yanmasın. Ne olur. Benim yüreğim yanıyor, annelerin yüreği yanmasın" dedi. Acılı kadın, o esnada bayılarak yere yığıldı. 
 
ÇAKIR'LA GÖRÜŞMEK İSTEDİLER
 
Yeşilkaynak Mahalle sakinleri ve öğrenciler, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile görüşmek istedi. Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın o sırada başka bir programda olması nedeniyle eylemcilerden bir grup, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ile görüştü. Kazanın olduğu bölgeye üst geçit yapılmasını talep eden öğrenciler, kendilerinin ziyaret edilmemesine ve belediyeye gelmelerine mecbur bırakılmalarına ise sitem etti. 
 
"GERÇEKTEN ÜZGÜNÜZ"
 
Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ise, o bölgeye hızlı bir şekilde üst geçit yapılacağını söyleyerek, o bölgeye yeni bir okul kompleksi yapılacağını ve bu projenin hayata geçirilmesi ile bölgedeki öğrencilerin daha rahat okula gidip geleceğini söyledi. Mumcu, "Acınızı paylaşıyoruz, bu bizim içinde kabul edilir bir sonuç değil. Gerçekten üzgünüz. Ancak burada topyekun adres belediye değil. Belediye üzerine düşeni yaptı, yine yapacak. Üst geçidi yapacağız, okulun yapımını bizzat takip edeceğiz. Ne gerekiyorsa yapılıyor. İnşallah sürücülerimizde daha duyarlı olur. Orada gerçekten çok aşırı gidiliyor. İnşallah bu son olur" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız