SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yaşam Standardını Yükseltecek'

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:04:35
'Yaşam Standardını Yükseltecek'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından Ocak ayı içerisinde ihalesi yapılan Yaşam ve Spor Merkezi’nin temeli düzenlenen bir törenle atıldı.

Törene Malatya Valisi Vasip Şahin, AKP milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, ESOB Başkanı Şevket Keskin, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, kamu kurum, kuruluş ve daire müdürleri, şirket genel müdürleri, muhtarlar ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Malatya Belediyesi Mehter Takımı’nın kısa bir konser verdiği temel atma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından protokol konuşmaları yapıldı.

İlk olarak konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yaşam ve Spor Merkezi’nin Malatya’nın yaşam standardını yükseltecek bir proje olduğunu söyleyerek hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu..

Malatya Belediyesi olarak her alanda önemli çalışmalar yaparak birçok projeye imza attıklarının belirten Başkan Çakır, Malatya’nın modernleşmesi ve daha yaşanılabilir bir kent olması noktasında Malatya genelinde önemli hizmetler yaptıklarını söyledi. Göreve başladıkları 2009 yılından bugüne kadar  birçok proje hazırlayarak, bunların bir kısmını hayata geçirdiklerini kaydeden Çakır, “Bizim amacımız görev süremiz içerisinde Malatya’mıza en güzel ve en kaliteli hizmetleri sunabilmek. Bizim bu sene temellerini attığımız çok önemli projelerimiz var. Bunların bir tanesi de Yaşam ve Spor Merkezi” dedi.

Önümüzdeki haftalarda 7 bin metrekarelik alana Sanat Galerisi temelinin de atılacağı müjdesini veren Başkan Çakır, Sanat Sokağı ile Yeni Nikah Salonu’nun da temelinin kısa süre içerisinde atılacağını söyledi.

Temel amaçlarının Malatya’nın sosyal ve kültürel altyapısıyla bölgede önemli bir yere gelmesi olduğunu kaydeden Başkan Çakır, “Büyükşehir Malatya’ya çok şey katacak. Bunu hep birlikte yaşayıp göreceğiz. Şehrimiz çok daha düzenli ve programlı gelişecek. Ekonomik açıdan daha güçlü olacak. Büyükşehir ile birlikte bugüne kadar yapılan hizmetler belediyecilik anlamında 2-3 katına çıkacak. Yani Malatya’nın değişimi-dönüşümü çok ciddi bir hız kazanacak. Malatya’ya gelen hizmetlere hızlı bir akış sağlamak için projelerimizi geliştiriyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 50 dönüm alan üzerine kurulan Yaşam ve Spor Merkezi içerisinde bayan ve erkekler için ayrı ayrı 2 adet yarı olimpik yüzme havuzu, hamam, sauna, futbol, voleybol, basketbol ve hentbol sahaları, fitness, masa tenisi, bilardo salonları, alışveriş merkezleri, kafeterya, açık ve kapalı otopark gibi alanların bulunduğunu söyledi. Çakır, merkezin ihalesinin 11 milyon lira olmasına rağmen, bu rakamın ekleme ve çevre düzenleme çalışmaları ile birlikte 15 milyon lirayı bulacağını da kaydetti.

Başkan Çakır’dan sonra konuşan Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, temeli atılan Yaşam ve Spor Merkezi’nin Malatya’nın Büyükşehir şanına yakışır nitelikte bir tesis olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Malatya Belediyesi’nin Malatya’nın her tarafına hizmet götürdüğünü belirten Şahin, “Belediyemiz tarafından yapılan çalışmalar Avrupa standartlarında gerçekleştiriliyor. Kaldırımlara yaşlılarımız çıkamıyorlardı. Engellilerimiz çıkamıyorlardı. Şu anda hamd olsun bunların tümü şehircilik kriterlerine uygun standartlara kavuşturulmuş durumda. Yani biz bunun için varız. Bundan sonraki süreç içerisinde de hangi tarafa bakarsak bakalım şantiyeye dönüştürmüşüz. Biz seçimden seçime vatandaşı hatırlayan gruptan değiliz. Biz her zaman insanlara hizmet noktasında 7 gün 24 saat insanların emrinde çalışmaya mecburuz” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan milletvekili Mücahit Fındıklı ise Malatya’nın Büyükşehir olduğunu belirterek, herkesin bu yeni döneme hazır hale gelmesi gerektiğini söyledi. Fındıklı, “Görünen o ki Belediye Başkanımız personeli ile birlikte ortaya çıkan eserler başta olmak üzere temelini attığımız eserlere bakılacak olursa bu vizyonu şimdiden kavramış. Malatya’nın geleceğini bugününden daha ileriye taşıma noktasında başta sayın Belediye Başkanımız olmak üzere bütün personelin gözlerinden okumak mümkün. Bundan fevkalade mutluluk duyuyoruz” dedi.

Temeli atılan Yaşam ve Spor Merkezi’nin büyük bir eser olduğunu kaydeden Fındıklı, “ Bu projede vizyon sahibi olan başta Belediye Başkanımız olmak üzere ekibine şükranlarımı sunuyorum.  Malatya’ya hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Milletvekili Öznur Çalık ise yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yaptığı yatırım ve hizmetlerle Malatya’nın çehresini değiştirerek, önemli değişimler yaşattığını söyledi. Çalık, “Yerel yönetimler farklı bir anlayış gerektirir. Malatya büyükşehir oldu. O’na da büyük hizmetler yakışır. İşte bu yakışacak hizmetlerden birinin temelini atıyoruz. Çevre düzenlemeleri, futbol ve voleybol sahaları yürüyüş parkurları ile birlikte yaklaşık 15 milyon liraya mal olacak bu yatırım için emeğinize, yüreğinize sağlık. Belediye Başkanıma, Belediye Meclis üyelerine emeği geçen bütün arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.

Son olarak konuşan Vali Vasip Şahin ise Malatya’nın bugün önemli bir tesisin temelini atma heyecanını yaşadığını belirterek, Malatya’nın bir şantiye görünümünde olduğunu söyledi. Malatya genelinde insanların harıl harıl hizmet üretmeye çalıştıklarını söyleyen Vali Şahin, “Belediye Başkanımıza özel teşekkür ve tebriklerimi sunuyorum. Değerli ekibine de gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yaşam ve Spor Merkezi’nin tüm vatandaşların istifade edebileceği nitelikte bir tesis olduğunu kaydeden Şahin, Malatya’ya büyük bir stadyumun da yapıldığını, yakın bir zamanda kapalı spor salonunun temelinin atılacağını ve bu yatırımların başka tesislerle devam edeceğini belirterek,  “Ama halkın daha çok istifade edebileceği semt sahası, yüzme havuzu gibi spor yapabileceği başka alanların da tesisi insanlarımızı daha çok sosyalleştiriyor, evinden daha fazla dışarı çıkarıp şehri daha fazla solumasına, şehirde daha fazla nefes almasına yardımcı oluyor.  Bu bakımdan bu merkez çok önemli” şeklinde konuştu.

Vali Vasip Şahin, tesisin Malatya’ya hayırlı olması temennisinde bulunarak, Malatya’ya hizmet yapılmasında emeği bulunan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, törene katılan protokol tarafından Yaşam ve Spor Merkezi’nin temeli kurban kesimi eşliğinde coşkuyla atıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız