SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yaşam Standartları Yükseliyor'

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:15:05
'Yaşam Standartları Yükseliyor'
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi’nin Malatya’da bayanlara yönelik ilk ve tek tesisi olan Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nde yapılan etkinlikler, bayanların hayatını güzelleştiriyor.

Merkezde yapılan spor ve diğer günübirlik etkinliklerin yanı sıra düzenlenen kurslarla bayanlar hem zaman geçirirken hem de meslek sahibi oluyorlar.

Yeşilyurt İlçesi Zaviye Mahallesi’nde 2012 yılından bu yana hizmet veren Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nde son bir buçuk yıl içerisinde 50 dolayında kurs açılırken, bu kurslardan 6 bin dolayında kursiyer faydalandı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Aile ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nde son bir buçuk yılda toplam 48 kurs düzenlendi. En çok spor alanında düzenlenen kurslara kadınlar büyük ilgi gösterirken, kursların sonunda katılımcılara sertifika veriliyor. Toplamda 6 bin dolayında kursiyerin katıldığı Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nde düzenlenen kurslar, katılımcılar tarafından ilgiyle takip ediliyor.

Kadın Kültür ve Spor Merkezi’ne gelen bayanlar bir taraftan spor yaparken bir taraftan da mesleki kurslara katılarak meslek ediniyorlar. Ayrıca bu merkezde günü birlik etkinlikler de düzenleyerek, sosyal yaşamlarına renk katıyorlar.

Yapılan yatırım ve hizmetlerle son yıllarda Malatya’nın kabuğunu yırtarak, yaşam standartlarının yükseldiğini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sosyal belediyecilik alanındaki bu tür yatırımların artarak devam edeceğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki, Kültür Merkezi, Sanat Galerisi, Semt Konakları, Çok Amaçlı Sosyal Tesisler, Okuma Merkezleri, Şehir Tiyatroları, Türk Halk Müziği, Sanat Müziği, Tasavvuf Musikisi koroları gibi kazanımların son yıllarda elde edildiğini kaydeden Başkan Çakır; “Teknik ve fiziki belediyecilik hizmetleri yaşamı kolaylaştırırken, sosyal ve kültürel hizmetler ise yaşamı güzelleştirmektedir. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal ve kültürel belediyecilikte son yıllarda önemli mesafeler katettik. Şu anda bu konuda Türkiye’nin önde gelen Belediyeleri arasında yer alıyoruz. Sosyal Belediyecilik hizmetlerimizin en güzel örneklerinden bir tanesi de Kadın Yaşam ve Spor Merkezi’mizdir. İlk defa bayanlara yönelik açılan bu merkezimizde bayanlarımız hem günübirlik aktivitelerini gerçekleştirirken, hem de spor ve kurslarla geleceğe güvenle bakıyorlar. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Malatya’da insanlarımızın yaşam standartlarını yükseltecek yatırımlarımızı bir bir hizmete koyacağız. Yıl sonuna kadar açmayı planladığımız Sanat Sokağı, Yaşam ve Spor Merkezi, İpek Caddesinde yapılan Külliye, Nikah Sarayı gibi yatırımlarımız, Malatya’mızı bu konuda bölgesinde ön plana çıkaracaktır” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız