SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yaşamdan Kesitler' Konferansı

0
Güncellendi - 2018-02-06 02:36:18
'Yaşamdan Kesitler' Konferansı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi İletişim Paylaşım Çalışma Grubu’nun açmış olduğu “Dijital Fotoğrafçılık Kursu” kapsamında fotoğrafçılık üzerine alanında uzman hocalar tarafından kursiyerlere konferanslar vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Konferans Salonunda “Yaşamdan Kesitler” konulu konferans düzenlendi. Konferansa Malatya Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Nihat Abacı, dijital fotoğrafçılık kursu kursiyerleri, fotoğrafa ve fotoğrafçılığa ilgi duyan vatandaşlar ve sunumlarını yapmak üzere fotoğraf sanatçısı İbrahim Aysündü katıldı.

Konferansa kendisinin çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan kısa bir film ile başlayan İbrahim Aysündü, fotoğrafçılıktaki teknik ve metotları çekmiş olduğu fotoğraflar üzerinden anlattı. Aysündü, “Fotoğrafçılıkta en önemli şeylerden biride dengeyi sağlamaktır. Denge gözün daha iyi algılamasını sağlar ve denge ile anlatmak istediğiniz konuyu daha iyi anlatırsınız. Sizin bir ana karakteriniz vardır ve bir de bir iş akışı vardır siz bu akıştaki düzeni denge ile sağlarsınız” dedi.

Fotoğraf çekerken iletişimin çok önemli olduğunu ifade eden Aysündü, “Birilerinin fotoğrafını çekerken hemen makinemizi elimize alıp deklanşöre basmamalıyız. Öncelikle karşımızdaki insana kendimizi tanıtmalı ve amacımızın ne olduğunu anlatırsak işte o zaman daha kaliteli daha istekli fotoğraflar çekebiliriz” dedi.

Fotoğraf çekerken kılavuz çizgilere dikkat etmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Aysündü, “kılavuz çizgiler genelde sol taraftan başlamalı. Çünkü bizim yazı biçimimiz soldan sağa doğrudur ve gözümüzde buna alışmıştır. Kadraja bakınca genelde soldan sağa doğru fotoğrafları süzeriz” dedi.

Konferansın sonunda Dijital Fotoğrafçılık Kursu kapsamında işlenen ders konuları ve uygulamalı çekimler fotoğraf severlere izletildi. Katılımcıların Aysündü’ye çeşitli sorular sorarak sunumlarından dolayı teşekkür ettiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız