SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yasamız Geciktirildi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:05:29
A- A+ PAYLAŞ
 
Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, "Biz 4+4+4 eğitim sistemini destekliyoruz. Bazı sol kesimlerin felaket tellallığı yapmaya gerek yok" dedi. 
 
MEMUR-SEN Malatya Temsilciliği'nin Divan Toplantısı Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. MEMUR-SEN'e bağlı sendika yöneticilerinin katıldığı toplantı da konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, "Sendikacılıkta önemli günleri yaşıyoruz. Özellikle 2010 yılı referandumunda anayasaya konulan toplu sözleşme maddesinin yasaları şuan itibariyle meclise gelmiş ve yasalar meclisten geçmek üzere. Tabii ki yasaların gecikmesi hepimizi derinden etkilemiştir. Yasa deyim yerindeyse 17 aydır sürüncemede bırakılmış ve 17 aydan beri değişik vesilelerle bir türlü meclise getirilememiştir. Bu süre içerisinde şike yasasının 1 ayda 2 defa kabul edilip tekrar ortaya konması ardından MİT yasasının 3 günde kabul ediliyor olması biz memurları bu noktada elbetteki üzmüş olmaktadır. Yasamız geciktirilmiştir. Hükümet bu noktada toplu sözleşme yasasıyla ilgili olarak çokta istekli değildi. Memura yetkiyi vermek istemiyordu. Elindeki imkanları memurlar aracılığı ile kullanmak istemiyordu. Bu noktada yasayı geciktirmeye çalıştı. Memura rağmen MEMUR-SEN'e rağmen sendikalarımıza rağmen kendi istediği şekilde yasayı bu noktada çıkaramadı. Bugün itibari ile yasa Plan Bütçe Komisyonlarında görüşüldükten sonra meclise geldi, ümit ediyoruz ki önümüzdeki hafta içerisinde de meclis genel kurulunda görüşülerek artık kanunlaşır ve Türkiye'de ilk defa memurlar toplu sözleşmenin onurunu ve mutluluğunu hep beraber yaşarlar" ifadelerini kaydetti.
 
Gündemdeki 4+4+4 eğitim sistemine de değinen Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer " 15 yıl önce hakları ellerinden alınan öğrencilerimizin hakları geri veriliyor. Biz 4+4+4 eğitim sistemini destekliyoruz. Bazı sol kesimlerin felaket tellallığı yapmaya gerek yok" ifadelerini kaydetti. Açılış konuşmaları sonrasında Memursen'e bağlı sendika yöneticileri arasındaki Divan Toplantısı'na devam edildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız