SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yaşamsal Öneme Sahip'

A- A+ PAYLAŞ

Aşılamanın çocuklar için yaşamsal öneme sahip olduğunu belirten Sağlık İl Müdürü Zengin, toplumun bu konudaki,...

Aşılamanın çocuklar için yaşamsal öneme sahip olduğunu belirten Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, toplumun bu konudaki farkındalığının artırılması gerektiği söyledi.

23-30 Nisan 2011 tarihleri arasında düzenlenen "Avrupa Aşı Haftası" nedeniyle açıklama yapan Zengin,"Aşılar, belirli bir hastalığa yakalanmadan önce kişilere ulaşıp onların bağışıklıklarınını sağlamak amacıyla verilir. Vücutta savunma mekanizmasını uyararak, hastalık etkenini tanıyan ve bu etkenle karşılaşıldığında onu yakalayıp yok eden koruyucu maddelerin (antikorlar) oluşmasını sağlarlar. Bu şekilde aşılanan kişi aşılandığı hastalıklara karşı bağışık yani dirençli olur. Oluşan direnç genellikle ömür boyu vücutta kalır ve hastalık etkeni ile karşılaşınca onu etkisiz kılmak için savaşır" ifadelerini kullandı.

"Aşı takviminde 2005 yılı sonuna kadar yer alan 7 hastalığa karşı yapılan aşılamaya (difteri, boğmaca, tetenoz, çocuk felci, kızamık, Hep-B, verem) ek olarak; 2011 yılına kadar olan zaman içerisinde konjuge pnömokok aşısının da eklenmesi ile birlikte 11 hastalığa karşı aşı ile korunma sağlanmıştır. 2010 yılında ise ilköğretim 1. sınıfta uygulanmak üzere aşı takvimine DaBT-IPA (dörtlü karma) aşısı eklenmiş ve bu şekilde bu yaş grubuna ek bir doz boğmaca aşısı da uygulanmıştır. Nisan 2011 tarihinden itibaren de daha geniş koruyuculuk sağlayan pnömokok aşısı uygulanmaya başlanmıştır" diyen Zengin, açıklamasını şöyle tamamladı: "Sevgili anneler ve babalar Aile Sağlığı Merkezlerinde aile hekimleri aşıları ücretsiz olarak yapmaktadır. Çocuklarınızın aşılarının uygun sayıda ve uygun aralıklarla yaptırınız ve aşı kartını mutlaka saklayınız. Aşıları uygun sayıda ve uygun aralıklarla yapılmamış çocuklar yeterince korunmuş olmayacaklardır. Aşısız ve eksik aşılı çocuklarınız varsa aile hekimi ile irtibata geçerek aşılanmasını sağlayınız. Aşılama her çocuk için yaşamsaldır, her çocuğun sağlıklı ve hastalıksız yaşama hakkı vardır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız