SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yaşanan Olağanüstü Durum"

A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, komutanların emeklilik isteğini saygı ile karşıladıklarını söyleyerek, ''Kimse kriz devam ediyor gibi görmesin. Dünkü yaşananlar, şüphesiz ki kendi çapında olağanüstü bir durumdur ama her şey kendi mecrasında devam ediyor. Herhangi bir boşluk söz konusu değil'' dedi.

Gül, İstanbul'a hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çankaya Köşkü'nde yapılan üçlü zirvede, Genelkurmay'da yaşanan emeklilik istemlerinden haberdar olup olmadığı sorulan Cumhurbaşkanı Gül, "Herhangi bir kriz söz konusu değil. Sayın Işık Koşaner, askeri kimliğine hep saygı duyduğumuz değerli bir komutandır. Bir süredir kendisi ayrılmayı düşünmüş. Biz kendisinin devam etmesini arzu etmemize rağmen bu kararı verdi. Biz de saygıyla karşıladık. Diğer komutanlar zaten emekli olacaklardı. Dolayısı ile bunu normal görmeniz gerekir. Herşey kendi mecrasında devam ediyor. Herhangi bir boşluk söz konusu değildir" açıklamasını yaptı.

"BİR HUKUK ÜLKESİNDE YAŞIYORUZ, KUVVETLER AYRILIĞI SÖZ KONUSU"

Genelkurmay Başkanlığı'ndan emekliliğini isteyen Işık Koşaner'in yayınladığı mesajındaki "Personelimin hakkını koruyamadım. Yetkili makamlar da gerekeni yapmadılar" şeklindeki ifadeleri ilgili düşünceleri sorulan Gül, "Bir hukuk ülkesinde yaşıyoruz. Kuvvetler ayrılığı söz konusu. Yapılabilecek şu anda bir şey yok. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada gördüğünüz gibi, Askeri Şura normal toplantı ve terfilerini yapacak. Kendi kuralları çerçevesinde herşey devam edecek" diye konuşru.

"YENİ KOMUTA HEYETİNDE OLACAK KİŞİLER ASKERİ ŞURA'YI YÖNETECEKLER"

Cumhurbaşkanı Gül, "Kuvvet komutanlıkları ile ilgili istişareleriniz oldu mu?" sorusuna ise, "Bunlar ayrı konular. Yeni komuta heyetinde olacak kişiler Askeri Şura'yı zaten yönetecekler. Kendi istişarelerini yapıp, kendi kararlarını alacaklar. O bakımdan herkes herhangi bir problem devam ediyor gibi görmesinler. Dünkü yaşananlar, şüphesiz ki kendi çapında olağanüstü bir durumdur ama her şey yörüngesine girmiştir. Herhangi bir boşluk söz konusu değil" yanıtını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız