SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yaşananlar Kulübümüz Dışında Gelişmiştir"

A- A+ PAYLAŞ

PTT 1. Lig ekibi Alima Yeni Malatyaspor’un Kulüp Başkanı Adil Gevrek, “Biz Yeni Malatyaspor kulübü olarak şehrimize gelen bütün futbol kulüplerine kapılarımızı sonuna kadar açmamız hem kulübümüzün kurumsal yapısı hem de misafirperverliği gereğidir. Yaşanan olaylar ve İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından alınan tavsiye niteliğindeki bu karar tamamen güvenlik ile alakalı olup, kulübümüzün dışında gelişmiştir” dedi.

Adana Demirspor’un İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından alınan karar sonrası Malatya’dan ayrılma kararı almasıyla birlikte yaşananlara bir açıklamada Alima Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek’ten geldi.

Gevrek, “Bu hafta içi yaşanan olaylarla ilgili kamuoyunu aydınlatmamız gerektiği kanaatindeyiz.

Ligin son haftasında Play-Off eşleşmelerinin belli olması sonrasında Adana Demirspor kulübünden ve teknik sorumluları Yılmaz Vural’dan kampı Malatya’da yapacakları ve 2 günlüğüne antrenman sahalarına ihtiyaçları olduğu tarafımıza bildirilmiştir. Bizde bu sezon ve daha önceki sezonlarda Adana ve çevre deplasmanlarımızda bizlere tesis kapılarını her zaman açan Adana Demirspor kulübünün bu talebini olumlu karşılamışızdır. Adana Demirspor kafilesi Malatya’ya gelerek otele girişleri gerçekleşmiştir. Ligin ikinci yarısında Adana Demirspor deplasmanında, Adana Demirspor kulüp yönetiminin de tasvip etmeyerek tepki gösterdiği, kulüp otobüsümüzün taşlanması ve taraftarlarımızın adana şehrine, emniyet tarafından alınmaması gibi istenmeyen olaylar yaşanmıştır. Şehrimizdeki taraftarlarımızda bu duruma Adana kafilesinin malaryaya gelmesiyle beraber tepkilerini göstermiştir. Yaşanan gerginlikler üzerine Malatya İl Spor Güvenlik Kurulu toplanarak bu durum ile alakalı tavsiye niteliğinde bir karar almıştır. Biz Yeni Malatyaspor kulübü olarak şehrimize gelen bütün futbol kulüplerine kapılarımızı sonuna kadar açmamız hem kulübümüzün kurumsal yapısı hem de misafirperverliği gereğidir. Yaşanan olaylar ve İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından alınan tavsiye niteliğindeki bu karar tamamen güvenlik ile alakalı olup, kulübümüzün dışında gelişmiştir” ifadelerini kullandı.

Adana Demirspor ile Alima Yeni Malatyaspor arasında yaşanan gerilimin sona ereceğine ve bundan sonra bu tür olayların yaşanmayacağına inandığını dile getiren Gevrek, şunları söyledi: “Kulübümüzün ve yönetim kurulumuzun iki köklü ve dost camianın taraftarları arasında yaşanan bu gerginlikten dolayı kulüp başkanları nezdinde kaygılar ve üzüntüler telefonda konuşuldu. Kulübümüzün dışında gelişen olaylardan ötürü özür dilememizi gerektiren her hangi bir durumda söz konusu olmadığından özür dilenmemiştir. Sayın Valimiz nezdinde bu konuyla alakalı alınmış olunan İl Spor Güvenlik Kurulu kararının da tedbir amacıyla ve çıkabilecek daha vahim olayların önüne geçebilmek adına tavsiye niteliğinde alındığını, son kararın yine Adana Demirspor kulübünün vereceği kendilerine tebliğ edilmiştir. Adana Demirspor kulübü ve Yeni Malatyaspor kulübü taraftarları arasında yaşanan bu gerilimin sona ereceğine ve bundan sonrada yaşanmayacağına olan inancımız tam olup, Adana Demirspor kulübüne Play-Off maçlarında başarılar dileriz.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

adilgevrek

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Mustafa (7 yıl önce)
    Başkan başkan ılacaksın valiye helal olsun sen malatyaspor taraftarıyla başkandın sen malatyaspor taraftarını bu açıklamanla kğçük düşürüyorsun malatyaspor malatyalıların taraftarın takımıdır yönetimler futbolcular teknik direktörler gelir geçer oradı babanın malı değil malatyalıysan malatyasporun başkanıysan taraftarının yanında olacaksınyönetim tasvip etmemişmiş yazıklar olsun malatya herkese kapısını açar battagazinin torunları misavirperverr ama yapılanları basitleştirme sen dayakmı yedin plastik mermimi sorarım adilim başkanım bu taratarı kaybedeceksin tepmi alacaksın bidaha düşünn
    0
    0
    Yanıtla
  • erdal çamur (7 yıl önce)
    Sayın başkan ben şidete karşıyım her zaman ama malatya taraftarı adanaya alınmıyor takım saldırıya uğruyor takım otobüsü saldırıya uğruyor camlar yerle bir tüm futbolcular ve teknik heyet malatyaya neyle geldi bir açıkla siz ne hikmetse bir basın toplantısı düzenleyip bir kınama bile yapmıyorsununuz daha bundan kötüsü varmı kim misafir perver onlar bizi yendi her hangi bir tatsızlık yaşandımı lütfen açıklayın ben burdaki tatsızlığada karşıyım ama sanki bu olaylar yanmamış gibi demirspor başkanı açıklama yapıyor sayın başkan siz malatyaspor'nun başkanı değilmisi'niz başkada bir şey söylemek istemiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (7 yıl önce)
    Malatyaspora yeni yönetim ve yeni Başkan şart kusura bakma Adil bey ama toplama parayla olmaz. Belediye Başkanımız olmazsa vallahi bu takım çoktan düşmüştü kümeye Ahmet Çakır Başkanımıza dua edin.....
    0
    0
    Yanıtla
  • YILMAZ (7 yıl önce)
    Sayin Başkan Malatyaspor taraftarini küçümsemeyin gücünüz yetmez buna; önce Malatyaspor un uğradığı Haksızlık lara keşke sesinizi yükseltebilseydiniz ama malesef o zamanlarda ne siz nede vekiller Malatyaspor un mağduriyetini yeterince dile getiremediniz bakın başkaları nasıl bir kaşık suda fırtınalar kopariyor sizde buna alet oluyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan doğan (7 yıl önce)
    Sayın başkanım bu kulüp malatya da kalacaksa sizden mutlaka antrenman sahasını istemiştir keşke onlara taraftarlar arasındaki gerginliği anlatsaniz ve bu duruma gelmeseydik evet biz hakliyiz ama hakli olmamız yapilan bu isin doğru olduğunu göstermez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet demir (7 yıl önce)
    Sizin stadı yakmanız olaylar çıkarmanız çok ağır küfirler etmeniz tahrçk etmenizden kaynaklanıyor ben bir tane taş dahi atmadım ama tahrik eden demirsporlulardı
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (7 yıl önce)
    Türkiye nin en şikeci en şaibeli kulübü A.Deirspordur.bunu biliyonmu hikmet bey.bence malatyalılar gereğini yapmıştr.
    0
    0
    Yanıtla
  • hikmet (7 yıl önce)
    malatya da taraftarlarınızın otobüslerimizi taşlamasına ne diyeceksiniz başlatan sizsiniz bunu erkekçe söyle başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 yıl önce)hikmet isimli kullanıcı yorumuna
    ne alaka kardeşim.Başkanımız zaten külübün tesisleri size açık diyor.Korktunuz demek ki takımınız gitti.Yoksa güvenlik yine alınırdı.Hem başlatanı mı var bu işin! Tamam biz başlattık ama sizde Adana'da bizim takımı taşladını.İik başlatanı falan yok sizde yaptınız fakat sizin bitti mi yok! biz sizin taraftarınızı stada aldık siz bizim taraftarımızı şehre bile almadınız.Bizim valiliğe laf atacağınıza gidin kendi valiliğinize söyleyin bizim taraftarı almadı diye...Başkan erkekçe söyle yazıyonda sizin başkanda daha 1 ay önce yaşşanan olayla ilgili erkekçe konuşsun o zaman..
    0
    0
    Yanıtla