SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yasanın Muhatabı İnsanlarımız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:01:27
A- A+ PAYLAŞ
 
“Türkiye'nin Kentsel Dönüşümü ve Ticari Hayata Yansımaları” konulu Malatyalı İşadamları Derneği'nin (MİAD) 49. Aylık Toplantısı'nın konuşmacı misafiri, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar oldu.
 
MİAD tarafından yapılan açıklamada, İstanbul’da düzenlenen toplantının açılışında Özak GYO Genel Müdürü, gayrimenkul piyasası ve Türkiye'nin kentsel dönüşümü hakkında bilgiler verdi. Genel Müdürün ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Bakan Erdoğan Bayraktar, Malatya'nın ilçelerini sayarak sözlerine başladı. Bayraktar, Kentsel Dönüşüm Yasası ile ilgili olarak şunları söyledi:
 
"Afet riski taşıyan alanların kentsel dönüşüm içinde ayrı bir yeri vardır. Can emniyeti, mal emniyeti, gayrimenkul hakkı ve hayat hakkını önemseyen yasayı çıkarttık. Bu yasayı Sayın Cumhurbaşkanımız bir hafta önce onayladı. Yaşanacak herhangi bir afette can kayıplarının yaşanmaması için bu yasanın çıkması gerekiyordu. Mal sahiplerinde 2/3 oranında çoğunluk sağlanırsa bu değişimin önü de açılıyor. Bakanlık olarak biz sadece bir organizatörüz. Bu yasanın muhatabı direkt olarak insanlarımızdır. Bir mal sahibi, olası bir depremde zarar görebilecek bir binası varsa, bu binasını yıkıp tekrar yapabilir ya da satabilir. Biz bu noktada devlet olarak yardım etmeye hazırız. Fakat riskli bina sahibinin bu konuda hiçbir gayreti yoksa yine devlet olarak bu duruma el koyma mecburiyetimiz vardır." 
 
"Türkiye'de fay hattı üzerinde bulunan 6,5 milyon binanın elden geçirilmesi gerekmektedir" diyen Bayraktar, bu dönüşüme tüm çevrelerin sahip çıkıp dört elle sarılmasını beklediklerini belirtti.
 
İnşaat sektörüne müşavirlik sistemi getirmeyi planladıklarını söyleyen Bakan Bayraktar, "Bu sayede hem projelendirme konularında, hem de inşaat malzemeleri konusunda dünyada aktör haline gelebiliriz" dedi.
 
Bu yasaya tüm partilerin destek vermelerinden dolayı teşekkürlerini ileten Erdoğan Bayraktar, bu konunun siyaset üstü olduğunu ve topyekun verilen desteğin kendilerini memnun ettiğini ifade ederek, sözlerini tamamladı.
 
Bayraktar’a günün anısına teşekkür plaketini Çalık Holding Başkanı Ahmet Çalık verirken, Malatya'nın dünyaca ünlü kayısısını da Özak Global Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık takdim etti.
 
Bakanın Trabzon programı nedeniyle ayrılmasının ardından sözü Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay aldı. 1 milyon konutun afet riskiyle karşı karşıya olduğunu ve bu rakamın 3,5 milyon insana tekabül ettiğinin altını çizen Yeniay, bu bakımdan yasanın çok önem arz ettiğini belirtti.
 
Aziz Yeniay'ın ardından sırayla MİAD Başkanı Yunus Akdaş, MİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Kemal Naci Ekşi, MİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Akbalık ve AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık söz alarak konuşma yaptılar.
 
Dilek ve temennilerin ardından MİAD 49. Aylık Toplantısı sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız