SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yaşanmaz Denilen Yer Değişti'

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:27:50
'Yaşanmaz Denilen Yer Değişti'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya merkeze en uzak ilçelerden biri olan Arapgir’de yol hizmetlerini sürdürüyor. Çalışmalardan memnun olduklarını söyleyen Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, “Yıllardır yaşanmaz, gidilmez denilen yerler artık çok değişti” dedi. 

30 kilometre uzunluğundaki Bostancık, Günyüzü, Boğazlı grup yolunda bakım, onarım ve yama çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, yolda asfalt serimine başladı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “10 kilometrelik bölümünde asfalt çalışması tamamlanan yol, ilçenin en önemli grup yollarından biri. 11 kilometre uzunluğundaki Bacalı, Kaynak, Kazanç grup yolunda da alt yapı çalışmalarını tamamlayan ekipler, yolu asfalta hazır hale getirdi. Arapgir’in en önemli tarihi eserlerinin bulunduğu Çobanlı Mahallesi’nde de yol çalışmaları yapan ekipler 2 kilometrelik yolda serme, sıkıştırma işlemleri yapıyor. Büyükşehir Belediyesi Zorhop Mahallesi’nde de 1 kilometrelik yeni yol açma çalışmasını ise tamamladı” denildi.

Büyükşehir Belediyesinin büyük işlere imza attığını belirten Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Arapgir tarihinde bu denli kapsamlı bir yol çalışmasının olmadığını söyledi. Arapgir’in çok dağınık bir coğrafyası olduğunu ifade eden Cömertoğlu, “Arapgir büyük vadilerin arasında bir ilçe. Haliyle bu yapıdaki bir yerde yol yapmak çok zor. Yolların standardının yükseltilmesi, konforun artırılması program dahilinde gerçekleşmeye başladı. Arapgir’de sahada şu an 100'e yakın araç çalışıyor. Ciddi bir çalışma, iyi ekipler ve çok uyumlu bir koordinasyon var. Arapgir’in yüksek kesimlerinin olduğu Bacalı, Deregezen, Esikli, Kılıçlı, Kazanç ve o bölgedeki köylerin dokunulmadık yerleri kalmayacak. Yine birkaç yıldır sıkıntı çektiğimiz Yazılı, Alıçlı, Eski Arapgir yolunda da önümüzdeki hafta çalışmalara başlanacak” diye konuştu.

Başkan Cömertoğlu, “Geçmiş yıllarda ulaşımın zor sağlandığı Bostancık grup yolunun geçen yıl asfaltlanmasıyla beraber çok önemli bir rahatlığa kavuştu. Bu sene oradaki arızalar tamir edilip bir kat daha atılıyor. Bu da çok büyük bir hizmet. Çünkü grup yolu olmanın ötesinde, önemli bir aks ortaya çıktı. O bölgedeki insanlar tekrar yatırım yapmaya başladılar. Tarhan, Taşdibek ve Şahuluşağı bölgesindeki köy bağlantı yollarının hepsi programda onların da temel malzemeleri serildi, serme-sıkıştırmaları yapıldı. Önümüzdeki hafta asfaltlama işlemleri yapılacak. Şehir dokusuyla buluşturulmak istenen bu bölgeler hem yatırımcıları hem de gurbetteki önemli insanları buraya çekmeye vesile olacak diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Başkan Haluk Cömertoğlu, “Yıllardır geçilmez, gidilmez, yaşanmaz, ‘ben niye burada kaldım’ diye hayıflanan insanlar artık böyle düşünmüyorlar. ‘Şehrin herhangi bir mahallesinde oturur gibi kendi mahallemde dedemin, ecdadımın mülkünde oturuyorum, rahatlıkla gelip gidebiliyorum’ diyorlar. Ben bu açıdan yol çalışmalarını çok önemsiyorum. Yol çalışmalarının bir ön açıcı olduğunu biliyorum. Bizim önümüzü açan bu yol çalışmalar, bizi geleceğe taşıyacak en önemli unsur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız