SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yaşasın Demokrasi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:19:46
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Merkez’de yoğun ilgiyle karşılandı. 

CHP Genel Merkezi bahçesinde kurulan dev ekranda seçim sonuçlarını takip eden partililer CHP Genel Merkezine gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu coşkuyla karşıladı. “Başbakan Kemal” sloganlarıyla Kılıçdaroğlu’nu karşılayan partililerin yoğun ilgisi izdihama sebep oldu. Partililere seslenen Kılıçdaroğlu, “Bir dönem kapandı. Demokrasi kazandı. Hepinize en içten selamlarımı, sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Demokratik yollarla bir baskıcı dönemi sona erdirdik. Demokrasi kazandı, Türkiye kazandı. Biraz sonra Parti Sözcümüz Sayın Haluk Koç gerekli açıklamaları yapacak. Hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Hepiniz sağolun varolun. Hepinize söylüyorum yaşasın demokrasi” ifadelerini kullandı.

DEĞERLENDİRME KOÇ'TAN..

CHP Sözcüsü Haluk Koç, “Yalın gerçek siyasi gerçek, AK Parti şuan itibariyle iktidardan millet tarafından düşürülmüştür. Sayın Erdoğan kaybetmiştir” dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, 7 Haziran genel seçimlerinin sonuçlarını değerlendirdiği basın toplantısında, “İlk kez 13 yıldır gittikçe baskıcı bir yönetim anlayışına dönüşen iktidar bugün itibariyle sandıkta millet tarafından düşürülmüştür. Bu milletimizin büyük sağduyusunu göstermektedir. Ülke 7 Haziran’da baskıcı, zorba bir rejim tehlikesinden şuan itibariyle kurtulmuş bulunmaktadır. Tek kişinin Türkiye üzerindeki rejim ipoteği millet tarafından bu gece kaldırılmıştır. Sivil darbe girişimi millet tarafından önlenmiştir. Bu büyük bir demokrasi zaferidir. Bu milletin zaferidir. Türkiye 8 Haziran sabahı barışı, özgürlüğü, kardeşliği kucaklayan bir yeni sabaha kalkacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu seçimlerin asıl galibi demokrasidir ve Türkiye’dir. Bu seçimin asıl kaybedeni Sayın Erdoğan’dır” diye konuştu.

“AK PARTİ ŞUAN İTİBARİYLE İKTİDARDAN MİLLET TARAFINDAN DÜŞÜRÜLMÜŞTÜR”

“Özetle Türkiye kazanmıştır, Recep Tayyip Erdoğan kaybetmiştir” ifadesini kullanan Koç, şunları kaydetti:

“Yalın gerçek siyasi gerçek, AK Parti şuan itibariyle iktidardan millet tarafından düşürülmüştür. Sayın Erdoğan kaybetmiştir diyorum, bunun bir gerekçesi var. Anayasayı, yasaları ayaklar altına alarak iktidar partisinin eş başkanıymış gibi tüm devlet imkanlarını kullanarak eşitsiz, adil olmayan bir seçim kampanyasını milletin vergileriyle, milletin gözünün içine baka baka son dakikaya kadar YSK’nın da müsamahasıyla sürdürmüştür. Bu tutum sonucunda bu seçim sonuçlarını birlikte değerlendirdiğimizde Cumhurbaşkanlığı makamı siyaseten meşruiyeti tartışılan makam haline gelmiştir. Eş başkan olarak bu seçimlerde iktidar partisinin kampanyasında görev alan Sayın Erdoğan şuanda siyaseten meşruiyeti sorgulanan bir boşluktadır. Bu seçim sonuçları oy yüzdeleri üzerinden değerlendirilemeyecek kadar tarihi bir öneme sahiptir.”

“CHP BU SONUÇLARDAN SONRA HÜKÜMETİ KURABİLECEK EN ÖNEMLİ SİYASİ AKTÖR HALİNE GELMİŞTİR”

Bu gece itibariyle fiili ve hukuki durumu dört madde halinde ifade etmek istediğini bildiren Haluk Koç, “AK Parti iktidarı sona ermiştir. İki bekleme odasına alınan parlamenter demokrasi kazanmıştır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP bu sonuçlardan sonra hükümeti kurabilecek en önemli siyasi aktör haline gelmiştir. CHP şuandan itibaren demokrasimizin tüm kurum ve kurallarıyla işlerlik kazanması için her türlü sorumluluğu üstlenmeye hazırdır” dedi.

“MÜMKÜN OLAMAYACAĞI İFADE EDİLMİŞTİR”

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Koç, bir gazetecinin AK Parti tarafından erken seçim ihtimallerinin tartışılmaya başlandığını hatırlatarak, AK Parti ile koalisyon ortağı olmayı düşünüp düşünmediklerini sorması üzerine, “CHP’nin ve Genel Başkanımızın seçim kampanyası boyunca hırsızlıklarla, yolsuzluklarla anılan ve bunun hesabını veremeyen siyasi yapıyla bir araya gelmemizin mümkün olamayacağı ifade edilmiştir. CHP yetkili kurulları bunu daha sonra görüşecektir” yanıtını verdi.

“SEÇİM SONUÇLARIYLA ASIL İSTİFA ETMESİ GEREKENLER”

Bir gazetecinin “Genel başkanın bir açıklaması vardı. Oyumu arttıramazsam istifa ederim şeklinde, bunu değerlendirir misiniz?” sorusu üzerine Koç, şunları kaydetti:

“Seçim sonuçlarıyla asıl istifa etmesi gerekenler kendilerini balkon konuşmasına hazırlayan ancak pencereden bile konuşamayacak hale gelenlerdir. Tek kişi şuana kadar Türkiye’yi anayasa ihlali yaparak tek kişi rejimi ve baskıcı rejime dönüştürmek istemektedir. Buna son verilmiştir. Bu gece bundan sonra süreç parlamenter demokratik teamüller çerçevesinde yürümek zorundadır. Artık arkasında parmak kaldıracak çoğunluk yoktur. Şimdi siyaseten ve hukuken boşlukta olan bir kişi vardır.”

“KENDİ KONUMUNU KENDİ TARTIŞMAYA AÇMIŞTIR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifa etmesi gerekip gerekmediği ve “Başbakan Davutoğlu’nun da birinci parti olmazsam veya iktidara tek başıma gelemezsem istifa ederim açıklamaları olmuştu, ne diyeceksiniz?” soruları üzerine Koç, “Sorunun ikinci kısmını balkonda konuşmak için hazırlanan ama pencereden bile konuşamayacak hale gelenlerdir. Sorunuzun ilk kısmı bu benim değil, son yaşadığımı sürecin önümüze getirdiği gerçeklerdir. Bu da nedir? Sayın Erdoğan, kendi konumunu, meşruiyetini tartışmaya açmış ve seçim sonuçları açıklandığında da yüzde 51,8’den madem eş başkanı olarak davrandı. Yüzde 40,6’ya düşmüş durumdadır. Kendi konumunu kendi tartışmaya açmıştır” karşılığını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız