SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yaşayan Mekana Dönüşecek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:43:03
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çevre yolunda başlattıkları çalışmayla söz konusu alanı yaşayan bir alana dönüştüreceklerini vurguladı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Atay, Ahmet Ceyhan, Selim Pilten, bazı daire müdürleri ve Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Muhtarı Ahmet Temelli ile birlikte çevre yolunda başlatılan çalışmaları yerinde inceledi.

İnceleme gezisi sırasında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya için önemli çalışmalardan birinin de çevre yolunda başlattıkları çalışma olduğunu belirterek, bugüne kadar çevre yolunun özellikle yaya geçişleri, düzenli kaldırımları ve düzenli aydınlatmalarının olmamasından dolayı yeteri kadar kullanılmadığını kaydetti. Hazırladıkları proje kapsamında Battalgazi Kavşağı’ndan Dede Korkut Lokantası’nın bulunduğu İstasyon Kavşağı’na kadar olan bölümde şu ana kadar ciddi altyapı çalışmalarını tamamladıklarını açıklayan Başkan Çakır, başlattıkları yeni çalışmayla yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda perde duvar inşa ettiklerini ifade etti.

Başkan Çakır, yol akslarının genişletilerek imar durumuna uygun hale getirildiğini belirterek “Kot farkından dolayı 2 metreden 3.5-4 metreye kadar yükseklikte perde duvarlarla; yollarımız ve kaldırımın geleceği bölgeler genişletiliyor. Şu ana kadar burada drenaj çalışmaları bitirildi. Yaklaşık 6 bin metrekare perde duvar çalışmaları büyük oranda tamamlandı” dedi.

“80 bin metrekarelik taş kaplama yapılacak”

Battalgazi Kavşağı ile İstasyon Kavşağı arasının 4.5 kilometre uzunluğunda olduğunu dile getiren Başkan Çakır, yolun iki tarafında olmak üzere toplamda 9 kilometrelik kaldırım çalışması gerçekleştirdiklerini açıkladı. Başkan Çakır, çevre yolu kaldırımlarına yaklaşık 80 bin metrekarelik taş kaplama yapacaklarını belirterek, “Söz konusu alana 300 adet aydınlatma direği dikilecek” açıklamasında bulundu.

Başkan Çakır, şehir merkezi civarına denk gelen çevre yolu yanındaki otopark çalışması ile otobüs ve dolmuş duraklarının inşa edilmesinin de çevre yolu düzenleme çalışmalarıyla birlikte bir bütünlük arz edeceğini belirterek “Çalışmaların bitirilmesiyle birlikte; şu ana kadar vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde kullanamadığı çevre yolu, gerçekten yaşayan bir mekana dönüşecek; daha hareketli daha canlı bir konuma gelecek” dedi.

Çalışan ekiplerin fedakarlıkla çalıştıklarını dile getiren Başkan Çakır, “Arkadaşlarımız, yağışta bile zaman zaman çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu vesileyle bütün arkadaşlarıma, bütün ekibimize yürekten teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık. İnşallah burayı kısa bir süre içerisinde tamamlayacağız” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız