SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YAŞBAK Projesi'nde Eğitim

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:53:47
YAŞBAK Projesi'nde Eğitim
A- A+ PAYLAŞ
Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında olan YAŞBAK (Yaşlı ve Hasta Bakımı) projesinde eğitimlere başlandı. Proje, Malatya Valiliği koordinasyonunda Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. 
 
Malatya Sağlık Müdürlüğü'nün  Özalper ASM binasında gerçekleşen açılış törenine Sağlık Müdür Yardımcısı Suat Çoban ile eğitmenler ve kursiyerler katıldı.
 
YAŞBAK Proje koordinatörü Yılmaz Karaca; yaptığı konuşmada, " 05.03.2012 tarihinde eğitimlerine başladığımız Yaşlı ve hasta bakımı kursu 2 grup halinde düzenlenecek olup 30 kişi yetiştirilecektir. Eğitim 400 saat teorik 120 saat pratik olmak üzere toplam 520 saat olarak düzenlenecektir. Eğitimler 1 Doktor, 1 psikolog, 1 fizyoterapist, 1 sosyal hizmet uzmanı, 2 Hemşire olmak üzere alanlarında deneyimli ve birikimli eğitmenler tarafından yürütülecektir. Staj Eğitimi Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki huzurevinde yapılacaktır. Teorik ve uygulamalı eğitimlerde; Yaşlı ve Hasta fizyolojisi, Yaşlı ve Hasta bakımı, Yaşlı ve Hasta psikolojisi, Yaşlı ve Hastalarla sosyal faaliyetler konularında nitelikli eleman yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Kurs sonunda yapılacak yazılı ve sözlü sınavlar sonucunda başarılı olan kursiyerlerimize sertifika verilecektir. Yaşlı ve Hasta Bakımı elemanı yetiştirme konusunda tercih edilen hedef kitlemiz; Sağlık kurulu raporu ile özrü olmadığını ispat eden 18–40 yaş aralığında, en az lise mezunu, Adli sicil kaydı temiz olan Bay ve Bayan kişiler arasında seçilecektir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında yardım alan veya Ailesi yardım alanlar Öncelikle tercih edilecektir dedi ve 2. grup için kursiyer müracaatlarının 30.03.2012 tarihine kadar devam edeceğini " söyledi. 
 
Projeyle sosyal bütünleşmeyi sağlamayı amaçladıklarını söyleyen İl Sağlık Müdür yardımcısı Suat Çoban, "YAŞBAK projesi ile Öncelikle toplumun dar gelirli kesimleri dikkate alınarak sosyal bütünleşmenin sağlanması hedeflenmektedir. Burada alınacak eğitim sonucunda yaşlı ve hasta bakımı noktasında ciddi ve içerikli bir eğitim verilecek olup projenin hazırlanmasında ve her aşamasında emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyorum. Eğitimlerini tamamlayarak başarılı olacak kursiyerlerin verilen eğitimin karşılığını gerek sosyal ve gerekse toplumsal alanda layıkıyla sunacaklarına inanıyorum. " dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız