SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YAŞ'da Kriz..

A- A+ PAYLAŞ

Saat 17.00 dolayında Başbakanlık Resmi Konutuna gelen Milli Savunma Bakanı Gönül'e korgeneral rütbeli bir askeri personelin de eşlik ettiği görüldü.Gönül, YAŞ kararlarını imza için Başbakan Erdoğan'a sundu. Bakan Gönül'den önce İçişleri Bakanı Beşir Atalay da Başbakanlık Resmi Konutu'na geldi. Erdoğan ile Atalay'ın Başbakanlık Resmi Konutundaki görüşmesi yaklaşık 2 saat sürdü.

YAŞ'TA IĞSIZ DÜĞÜMÜ

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantıları beklenenden daha uzun sürdü. Başkent kulislerinde krizin 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın ataması nedeniyle düğümlendiği belirtildi.

YAŞ toplantısının ikinci gününde “Iğsız” bombası patladı. Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz, 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız ile birlikte 19 subayı ‘internet andıcı’ olarak bilinen belgeyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye çağırdı. ‘Acil’ kodlu ifade çağrısı YAŞ’ın ikinci gününde şok etkisi yaratırken, 5 adreste de arama yapıldı. Iğsız dahil 19 subayın 3 gün içinde ifade vermesi istendi.

KARARNAME İMZALANMAZSA NE OLACAK?

Şimdi kritik soru, Kararnamenin Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafında imzalanmaması durumunda atamalar nasıl olacak?

YAŞ’taki muammayı yaratan isim olarak gösterilen Hasan Iğsız 1. Ordu komutanı Hasan Iğsız orgenerallikte 4. yılını dolduruyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na getirilse bile yaş haddi nedeniyle ancak 1 yıl görev yapacak. Orgeneral Iğsız Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül kararnameyi imzalamadığı taktirde 30 Ağustos 2010 tarihinde saat 00.00’ı gösterdiğinde otomatikman emekli olacak.

YAŞ’TA TERFİ BEKLEYEN VE BALYOZ DAVASI’NDA ADI GEÇEN GENERALLER

* 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek

* Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu

* Hakkari 3. Taktik Piyade Tümeni Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya

* KKK Denetleme ve Değerlendirme Başkan Yardımcısı Tümgeneral Salim Erkal Bektaş

* Kara Harp Akademisi Komutanı Tümgenaral Ahmet Yavuz

* 4. Jandarma Komando Eğitim Tugay Komutanı Tümgeneral Halil Helvacıoğlu

* 52. Taktik Zırhlı Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Dalay

* Ulaştırma ve Personel Okul Komutanı Tümgeneral İhsan Balabanlı

* Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın

* Kocaeli Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Ahmet Türkmen

* Kocaeli Hücumbot Filo Komutanı Tuğamiral Abdullah Gavramoğlu

Orgeneral Hasan Iğsız kimdir?

1946 yılında İstanbul’da doğan Hasan Iğsız 1966 yılında Kara Harp Okulu’ndan, 1967 yılında İstihkam Okulundan mezun oldu.

1974 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı çeşitli birliklerde Takım Komutanlığı yapan Iğsız, 1976 yılında Kara Harp Akademisinden mezun oldu, ardından Kurmay Subay olarak Kara Harp Akademisi Öğretim Üyeliği, Belçika/Brüksel’de Uluslararası Askeri Karargahı (IMS) Plan Prensipler Dairesi’nde Plan Subaylığı, Genelkurmay Personel Dairesi’nde General-Amiral Şube Proje Subaylığı ve Şube Müdürlüğü ile Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü.

1993 yılında Tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Tayin Daire Başkanlığı ve 16ncı Zırhlı Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu. 1997 yılında Tümgeneralliğe terfi etti. Tümgeneral rütbesi ile ile Jandarma Asayiş Komutanlığı Yardımcılığı, Kara Kuvvetleri Personel Başkanlığı ve Belçika/Mons’a Milli Askeri Temsil Heyeti (NMR) Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2001 yılında Korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesi ile Genelkurmay Personel Başkanlığı, 5nci Kolordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 30 Ağustos 2006 tarihinden geçerli olarak Orgeneralliğe terfi etti ve 2nci Ordu Komutanlığı görevine atandı.

2008 yılında Genelkurmay 2. Başkanı olan ığsız 30 Ağustos 2009 tarihinde 1’inci Ordu Komutanlığı'na getirildi.

Evli ve 2 çocuk sahibi olan Iğsız, iyi derecede İngilizce konuşuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız