SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaşlandıkça Kilo Almak Kader midir?

A- A+ PAYLAŞ

Vücudumuzun dinlenme durumunda harcadığı enerji anlamına gelen bazal metabolizma hızı ilerleyen yaşla birlikte azalmaktadır..

Metabolizma hızının azalmanın özellikle 30 yaş ve sonrasında belirgin olduğu tahmin edilmektedir. Uzmanlar 30 yaş öncesi kilonun sonrasında da korunabilmesi için günlük enerji tüketiminin her 5 yılda ortalama 50 kcal azaltılması gerektiğini belirtmektedirler. Bu durumda 60 yaşındaki bir birey 30 yaşından öncesi kilosunu korunmak istiyorsa günlük enerji tüketiminin 30 yaş öncesine göre 300 kcal daha az olması gerekmektedir.

Metabolizmada yaşa bağımlı olarak meydana gelen yavaşlamanın minimuma indirilebilmesi için fiziksel aktivitenin arttırılarak yağsız doku kaybının olabildiğince azaltılması ile mümkündür.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız